Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Επιτυχής επίθεση στους servers του LastPass!

Επίθεση στους servers του LastPass διαπίστωσαν υπεύθυνοι ασφαλείας της εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε σε επίσημο blog post. Για προληπτικούς λόγους, όλοι οι χρήστες του εργαλείου παροτρύνονται ν’ αλλάξουν αμέσως το master password τους.

Επιτυχής επίθεση hacking στο LastPass -- αλλάξτε το master password σας | Image Source: LifeHacker

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι τα κρυπτογραφημένα δεδομένα των χρηστών, δηλαδή τα αποθηκευμένα passwords για άλλα sites, δεν διέρρευσαν. Οι εισβολείς ωστόσο απέκτησαν διευθύνσεις email, reminders κωδικών και authentication hashes, τα οποία χρησιμοποιούνται ώστε το LastPass να γνωρίζει ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του LastPass τα authentication hashes είναι ισχυρά κρυπτογραφημένα, σε βαθμό που κανείς δεν είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσει ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς άλλων χρηστών. Μολαταύτα, η εταιρεία παροτρύνει όλους όσοι χρησιμοποιούν το LastPass ν’ αλλάξουν άμεσα το master password. Όσοι μάλιστα έχουν το ίδιο password και σε άλλα sites ή υπηρεσίες, τότε οφείλουν να το αλλάξουν κι εκεί.

Για άλλη μια φορά διευκρινίζουμε ότι τα passwords προς άλλα sites, τα οποία είναι αποθηκευμένα στο LastPass Vault, δεν είναι απαραίτητο ν’ αλλάξουν.

Πηγή: LifeHacker

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων