Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Εξ ορισμού κρυπτογραφημένες οι νέες συσκευές με Lollipop — ή μπορεί και όχι

Τα νέα smartphones με Android 5.0 Lollipop θα έχουν υποχρεωτικά κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης, μας είχε υποσχεθεί η Google τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην πράξη ωστόσο η κρυπτογράφηση στις συσκευές με Lollipop παραμένει προαιρετική, όπως άλλωστε ισχύει και με προηγούμενες εκδόσεις του Android.

Εξ ορισμού κρυπτογραφημένες οι νέες συσκευές με Lollipop -- ή μπορεί και όχι

Συνεργάτες της Google ήδη κυκλοφόρησαν νέες συσκευές που τρέχουν Lollipop, αλλά δεν έχουν ενεργοποιημένο το full-disk encryption. Κατά πώς φαίνεται, κάποια στιγμή μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο η Google αποφάσισε να “χαλαρώσει” τις βασικές προδιαγραφές για τα smartphones με Android 5.0.

Ο πιθανότερος λόγος γι’ αυτή την προσωρινή υποχώρηση της Google αφορά στις επιδόσεις: Η κρυπτογράφηση ολόκληρου του μέσου αποθήκευσης έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις μιας συσκευής, καθώς και στο χρόνο ζωής της μπαταρίας. Τέτοια αποτελέσματα είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν με γρηγορότερες μνήμες flash, κατάλληλα συστήματα αρχείων, γρηγορότερους ή/και εξειδικευμένους επεξεργαστές. Επί του παρόντος, λοιπόν, η Google δίνει περισσότερο χρόνο στους κατασκευαστές ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για το full-disk encryption, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό “σε μελλοντικές εκδόσεις του Android”.

Πηγή: ArsTechnica

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων