Το προφίλ μας στο Google Plus
2

Man in The Middle Attacks

Κατά την ενασχόλησή σας με την ασφάλεια δικτύων ή το penetration testing είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θ’ ακούτε και θα διαβάζετε συχνά για επιθέσεις Man in The Middle. Πρόκειται ουσιαστικά για μια απλή τεχνική παραπλάνησης, η οποία όμως έχει πολύ σοβαρές συνέπειες!

deltaHacker 1 (Οκτώβρης 2011) | Man in The Middle Attacks

Για έναν pentester, security analyst ή network administrator, ο όρος “MiTM” αποτελεί ψωμοτύρι. Κι όμως, αν κάποιος δεν είναι προσεκτικός μπορεί να την πάθει εύκολα, ακόμα κι αν τον έχει βάλει στο μάτι ένας άπειρος attacker που άρχισε να πειραματίζεται μόλις την προηγούμενη βδομάδα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να εξαπολυθεί μια επίθεση Man-in-The-Middle. Στο παρόν άθρο θα εξηγήσουμε πώς ακριβώς δουλεύει ένας από τους βασικότερους: εκείνος που βασίζεται στο πρωτόκολλο ARP. Θα εξηγήσουμε, αναλυτικά και προσπαθώντας να μη γίνουμε (πολύ) βαρετοί, την όλη λογική της επίθεσης, ενώ στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 74 θα δούμε και μερικά πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα.

Συνεχίστε το διάβασμα, δεν θα το μετανιώσετε ;)

Διαβάστε όλο το άρθρο στο τεύχος 1 (Οκτωβρίου). Τα περιεχόμενα του τεύχους είναι εδώ. Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και infosec, θα τις βρείτε -> εδώ <-

2 Responses to “Man in The Middle Attacks”

  1. mt0sh | 22/09/2011 at 21:07

    δεν εχει tag : 001

    :P

    • subZraw | 23/09/2011 at 00:50

      Ωχ, παράλειψή μου :S Ευχαριστώ για την επισήμανση, το έβαλα ήδη :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων