Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Μελέτη και κατασκευή Δούρειων Ίππων [μέρος 1]

Τι είναι οι ιοί και σε τι διαφέρουν από τους Δούρειους Ίππους ή αλλιώς Trojan Horses; Σε αυτό το άρθρο ξεκαθαρίζουμε τις έννοιες, αλλά μη νομίζετε ότι περιοριζόμαστε σε θεωρητικές αναλύσεις. Πολύ περισσότερο, κατασκευάζουμε τα πρώτα μας Trojan Horses!

deltaHacker 021 (τεύχος Ιουνίου 2013) | Μελέτη και κατασκευή Δούρειων Ίππων [ μέρος 1 ]

Ιοί και Δούρειοι Ίπποι: Δύο βασικοί αλλά πολύ διαφορετικοί κάτοικοι του βασιλείου των κακόβουλων προγραμμάτων. Το περίεργο είναι ότι πάνω από τους μισούς συντάκτες που γράφουν για την ασφάλεια συστημάτων, δυσκολεύονται να αντιληφθούν αυτή τη διαφορά. Έτσι, καταλήγουν να χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα malware ως viruses, ενώ στην πραγματικότητα είναι trojans και το αντίστροφο. Στη σειρά που ξεκινάμε με το παρόν άρθρο ξεκαθαρίζουμε τι είναι το καθένα, μελετάμε τους πλέον διάσημους Δούρειους Ίππους, ενώ φτιάχνουμε και μερικούς δικούς μας!

Οποιοδήποτε είδος κακόβουλου προγράμματος θα μπορούσε να στηριχτεί σε *σχεδόν* οποιαδήποτε μέθοδο εισβολής στο σύστημά μας. Επομένως, αν εστιάσουμε στο πώς εισέρχεται ένα κακόβουλο πρόγραμμα στον υπολογιστή μας, δεν θα καταφέρουμε να το κατατάξουμε με ασφάλεια σε κάποια κατηγορία. Ομοίως, η βασική αποστολή ενός κακόβουλου προγράμματος μπορεί να είναι οποιαδήποτε κι εξαρτάται μόνο από τις προθέσεις του δημιουργού του. Επομένως, αν εξετάσουμε το αποτέλεσμα από τη δράση ενός κακόβουλου προγράμματος, ούτε και τότε θα μπορέσουμε να το κατατάξουμε με σιγουριά σε κάποια κατηγορία. Ο καλύτερος τρόπος να ξεχωρίσουμε τους ιούς από τους Δούρειους Ίππους, είναι να εστιάσουμε σε ορισμένα βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 021 (τεύχος Ιουνίου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων