Το προφίλ μας στο Google Plus
1

Νέα προβλήματα με το TrueCrypt

Δύο νέα προβλήματα ασφαλείας σε driver που εγκαθιστά το TrueCrypt στα Windows, ανακάλυψε ερευνητής από το Project Zero της Google.

Νέα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στο TrueCrypt [Image Source: Engadget]

Ο James Forshaw, μέλος της ομάδας Project Zero της Google και γνωστός για τις αδυναμίες που έχει ανακαλύψει σε δημοφιλείς τίτλους λογισμικού, προσφάτως ξεσκέπασε δύο νέα προβλήματα στον driver που εγκαθιστά το TrueCrypt στα συστήματα Windows. Αν και η εφαρμογή έχει εγκαταλειφθεί από τους αρχικούς της δημιουργούς, εξακολουθεί ν’ αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για τους φίλους των Windows που αναζητούν μια λύση για την κρυπτογράφηση αρχείων, διαμερισμάτων ή ολόκληρων δίσκων.

Τα δύο νέα προβλήματα, τα οποία πέρασαν απαρατήρητα κατά το πρόσφατο security audit στον κώδικα του TrueCrypt, επιτρέπουν σε επιτιθέμενους με πρόσβαση σε λογαριασμό απλού χρήστη να αποκτούν δικαιώματα διαχειριστή συστήματος.

Αν και είναι αδύνατο να ελεγχθεί το αν οι αδυναμίες εισήχθησαν στον κώδικα του TrueCrypt σκόπιμα ή όχι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρέμειναν αόρατες για τους ερευνητές του πρόσφατου audit.

Ο Forshaw δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει αναλυτικές πληροφορίες, εξηγώντας ότι συνηθίζει να περιμένει επτά ημέρες μετά την κυκλοφορία των σχετικών patches. Αν κι ο κώδικας του TrueCrypt δεν συντηρείται, ήδη έχουν κυκλοφορήσει ενημερώσεις ασφαλείας για το VeraCrypt.

Το VeraCrypt είναι ο συνεχιστής του TrueCrypt, αποτελεί εγχείρημα Ανοικτού Λογισμικού και οι φίλοι του TrueCrypt ενθαρρύνονται να το υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: IT World

One Response to “Νέα προβλήματα με το TrueCrypt”

  1. Nilos | 01/10/2015 at 16:33

    Μονο diskcryptor ρε!! <3

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων