Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Nextcloud: Πείτε όχι στα previews

Απενεργοποιώντας στο Nextcloud τη δημιουργία previews για εικόνες κι άλλους τύπους αρχείων, ελαττώνουμε σημαντικά τον φόρτο εργασίας σε συσκευές όπως το Raspberry Pi.

Το Nextcloud μαζί με το Raspberry Pi είναι ένα ιδανικό δίδυμο για την αντικατάσταση επί πληρωμή υπηρεσιών όπως είναι το Dropbox. Μερικές φορές το RasPi δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Nextcloud, αλλά ευτυχώς είναι εύκολο να ελαφρύνουμε σημαντικά τον φόρτο εργασίας που καλείται να φέρει εις πέρας. Εξ ορισμού, το Nextcloud δημιουργεί previews για εικόνες, text files κι άλλους τύπους αρχείων. Τα previews τα βλέπουμε όταν συνδεόμαστε στο web panel του Nextcloud και λίγοι θα αμφισβητήσουν τη χρησιμότητά τους. Όταν όμως το Nexcloud τρέχει σε συσκευές σαν το Raspberry Pi, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσουμε ότι η πλατφόρμα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί — ειδικά όταν ανοίγουμε έναν φάκελο με πολλές εικόνες. Ακόμη κι αν κλείσουμε τον browser η συσκευή θα συνεχίσει με τη δημιουργία των previews και κατά το κοινώς λεγόμενο θα σέρνεται. Τώρα, αν χρησιμοποιούμε κάποιον βολικό client για το Nextcloud, όπως είναι ο επίσημος, η ανάγκη για τη δημιουργία previews για το web panel παύει να είναι τόσο σημαντική.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσουμε τη δημιουργία previews. Αρκεί να μεταβούμε στον φάκελο /var/www/html/config (ή σε εκείνον που περιλαμβάνει το αρχείο ρυθμίσεων του Nextcloud) και με δικαιώματα διαχειριστή να ανοίξουμε το config.php. Κάπου μέσα στην ενότητα <?php προσθέστε την ακόλουθη οδηγία:

'enable_previews' => false,

(Μην ξεχάσετε το κόμμα!) Αποθηκεύστε κι εγκαταλείψτε τον editor. Δεν χρειάζεται να επανεκκινήσετε τον web server, η αλλαγή θα ληφθεί αμέσως υπόψη από το Nextcloud. Προκειμένου να επαληθεύσετε ότι όλα είναι όπως τα θέλετε, από τον αγαπημένο σας browser πλοηγηθείτε στο web panel του Nextcloud, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και ανοίξτε έναν φάκελο με εικόνες ή φωτογραφίες.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων