Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Nextcloud: Τρόποι διαμοίρασης αρχείων και φακέλων

Όσον αφορά στην καθημερινή χρήση, πιστεύουμε πως θα έχετε ήδη διαπιστώσει ότι το Nextcloud είναι πολύ πιο ευέλικτο σε σύγκριση με έναν τυπικό fileserver. Με το Nextcloud, για παράδειγμα, μπορείτε πολύ εύκολα να μοιράζετε αρχεία και φακέλους σε άλλους χρήστες, μάλιστα ασχέτως αν έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα ή όχι.

Τρόποι διαμοίρασης αρχείων και φακέλων, μέσω της πλατφόρμας του Nextcloud.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διαμοιράσουμε έναν φάκελο ή ένα αρχείο πρώτα πηγαίνουμε εκεί που βρίσκεται και το επιλέγουμε (1). Κατόπιν, αν θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση σε έναν ή περισσότερους χρήστες της πλατφόρμας, αρκεί να τους υποδείξουμε πληκτρολογώντας τα αντίστοιχα usernames ή ονόματα (2). Σημειώστε ότι ένας χρήστης με τον οποίο μοιραζόμαστε κάτι επιτρέπεται να έχει διάφορα δικαιώματα, όπως, π.χ., δυνατότητα για τροποποίηση, για διαγραφή ή για εκ νέου διαμοίραση.

Εναλλακτικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα link προς τον φάκελο ή προς το αρχείο που θέλουμε να μοιράσουμε (3). Με όποιον τρόπο προτιμάμε θα στείλουμε το link στον ενδιαφερόμενο ή στους ενδιαφερόμενους. Τα links του είδους είναι δυνατόν να *λήγουν* σε συγκεκριμένη ημερομηνία που εμείς ορίζουμε. Επίσης, η πρόσβαση στο στοιχείο όπου οδηγεί το link είναι δυνατόν να προστατεύεται με password. Έτσι, δεν θα αρκεί για κάποιον να έχει το link ώστε να φτάσει στον αντίστοιχο φάκελο ή αρχείο, αφού θα πρέπει να γνωρίζει και το αντίστοιχο password.

Και μια (φαινομενικά) άσχετη ερώτηση: Ποια είναι η δικαιολογία σας που *ακόμη* δεν έχετε εγκαταστήσει το Nextcloud;

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων