Το προφίλ μας στο Google Plus
2

Όχι άλλο bloatware, λέει τώρα η Lenovo

Τα μηχανήματα της εταιρείας με Windows 10 θα περιλαμβάνουν μόνο το OS καθώς και το απολύτως απαραίτητο έξτρα λογισμικό, ώστε το σύστημα να λειτουργεί ομαλά.

Όχι άλλο bloatware, λέει τώρα η Lenovo

Μία μόλις εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι η Lenovo εγκαθιστά το Superfish σε πρόσφατα μοντέλα υπολογιστών της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παύει να φορτώνει τα μηχανήματα με bloatware. Ο μεγαλύτερος πωλητής PC παγκοσμίως υπόσχεται ότι τα μελλοντικά μοντέλα θα τρέχουν “καθαρές” εκδόσεις των Windows 10 και θα περιλαμβάνουν μόνον το απολύτως απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του συστήματος λογισμικό. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες με υπολογιστή που έφερε το Superfish παίρνουν δωρεάν εξάμηνη συνδρομή στη σουίτα ασφαλείας McAfee LiveSafe.

H Lenovo άρχισε να δέχεται καταιγιστικά πυρά από χρήστες, αναλυτές ασφαλείας, σχολιαστές και δημοσιογράφους, όταν πριν μία περίπου εβδομάδα έγινε γνωστό ότι πολλά από τα πρόσφατα μοντέλα υπολογιστών της εταιρείας έρχονταν με προεγκατεστημένο το adware ονόματι Superfish. Σκοπός του εν λόγω εργαλείου είναι να παρεμβάλει διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης, ακόμη κι όταν οι συνδέσεις στα απομακρυσμένα sites είναι HTTPS. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετά κακό για μεγάλο ποσοστό χρηστών, ο τρόπος κατά τον οποίο το Superfish ακύρωνε την ασφάλεια του TLS/SSL άφηνε τους κατόχους των υπολογιστών ευάλωτους σε επιθέσεις υποκλοπής ευαίσθητων δεδομένων, όπως, π.χ., είναι τα στοιχεία σύνδεσης σε mail servers ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: betanews

2 Responses to “Όχι άλλο bloatware, λέει τώρα η Lenovo”

  1. seotzis | 11/03/2015 at 22:41

    Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό που γίνεται από όλες τις εταιρείες που γεμίζουν με άχρηστα πράγματα τα laptop. Προσωπικά κάθε φορά που αγοράζω laptop του κάνω format με το που το βγάζω από το κουτί!

  2. georgep138 | 11/03/2015 at 23:10

    Το Superfish φαίνονταν κανονικά όπως όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα ή έπρεπε να το ψάξεις για να καταλάβεις ότι το έχεις;

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων