Το προφίλ μας στο Google Plus
0

H εβδομάδα που πέρασε [υποκειμενικά]

Ειδήσεις που κέρδισαν την προσοχή μας, επιμελώς σταχυολογημένες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μόλις πέρασε. Επίσης: Όχι-και-τόσο δεοντολογικά σχόλια, συνοδευόμενα από σαρκασμό και μπηχτές. Πάντα με αγάπη.

Οι αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων από πλευράς NSA, FBI αλλά κι άλλων μυστικών υπηρεσιών στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, κατέλαβαν τους τίτλους της επικαιρότητας την εβδομάδα που πέρασε. Είχαμε εξάλλου την παρουσίαση των νέων iPhones και τις αντιδράσεις από φίλους κι οχτρούς του δημοφιλούς smartphone, καθώς και πολλές άλλες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις σε διάφορα μέτωπα. Και, ναι, η πληροφορία που περιλαμβάνεται στην τελευταία αυτή πρόταση είναι λίγο κάτω από το μηδέν.

=============== Παρακολουθήσεις ===============
  • Πέφτουμε από τα σύννεφα: Η NSA έχει πρόσβαση στα δεδομένα των smartphones, έμαθε το Spiegel!
  • Ο Phil Zimmermann, πνευματικός πατήρ του PGP, έχει τη λύση για ν’ απαλλαγούμε από τον Μεγάλο Αδελφό. Δεν είναι τίποτε, απλά χρειάζονται διαφορετικές τεχνικές κρυπτογράφησης, routers με Ανοικτό Λογισμικό, εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, αποφασισμένοι εισαγγελείς και φυσικά πίεση από τα media. Εκεί στην NSA, πάντως, να το ξέρετε: Εμείς θα πιέζουμε διαρκώς κι ανηλεώς.
  • Τις προσπάθειες ενίσχυσης της κρυπτογράφησης μεταξύ των server της επιταχύνει η Google, υπό το φως των αποκαλύψεων Snowden για τα πρότζεκτ Bullrun (NSA) και Edgehill (GCHQ). Η NSA, πάντως, διατηρεί το δικαίωμα πρόσβασης σε κρυπτογραφημένα δεδομένα, αρκεί να διαθέτει σχετική εισαγγελική εντολή.
  • Σαλάτα τα ‘κανε η κυβέρνηση σχολιάζει ο Zuckerberg, με αφορμή τα σκάνδαλα περί παρακολουθήσεων από πλευράς NSA. Τελικά, αυτό το παιδί τα λέει έξω απ’ τα δόντια και δεν φοβάται να πάει κόντρα στο κατεστημένο.
  • Αν είναι δυνατόν! Ποιος νομίζετε ότι ήλεγχε διάφορους Tor servers τον περασμένο Ιούλιο, σερβίροντας malware στους επισκέπτες με στόχο την αποκάλυψη της δικτυακής τους ταυτότητας; Κρατηθείτε: Το ίδιο το FBI! Απίστευτο, αλλά το παραδέχθηκαν οι ίδιοι.
=============== Νέα iPhones ===============
=============== Hardware ===============
=============== Επιστήμη & Περιβάλλον ===============
=============== Διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ===============

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων