Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Η εβδομάδα που πέρασε [scitech-wise]

Ειδήσεις που κέρδισαν την προσοχή μας κατά την εβδομάδα που πέρασε. Το ύφος και τα σχόλια του συντάκτη φανερώνουν αυτό που υποψιάζεστε: Το χιούμορ του έχει μεγάλα περιθώρια για βελτίωση. Καλή σας ανάγνωση.

Η κυκλοφορία των νέων iPhones και του iOS 7 κράτησε απασχολημένους δημοσιογράφους και συντάκτες του ειδικού τύπου και αυτή την εβδομάδα. Αναμενόμενα απασχόλησε και τους απανταχού φίλους της τεχνολογίας, ασχέτως αν είναι φίλα προσκείμενοι στην Apple ή όχι. Ενδιαφέρουσες εξελίξεις όμως είχαμε και πίσω από τα πρωτοσέλιδα. Εσείς ακούσατε, π.χ., ότι το αξιαγάπητο Raspberry Pi βρήκε ανταγωνιστή από την ίδια την Intel;

=============== iPhones και iOS 7 ===============
 • Θετικά είναι τα πρώτα reviews για το iOS — ή τουλάχιστον αυτό ισχύει για τα reviews που σταχυολόγησε το MacRumors.
 • Συντάκτης του Wired είναι τόσο ενθουσιασμένος με το iOS που σημειώνει ότι, ασχέτως του αν μας αρέσει ή όχι, το νέο λειτουργικό φέρνει τεράστιες αλλαγές και σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής στην οποία προτεραιότητα έχει το smartphone.
 • Το Ars Technica φιλοξενεί ένα ψύχραιμο και πολύ πιο αναλυτικό review του iOS 7, ενώ στο τέλος του άρθρου συνοψίζει υπέρ και κατά. Ένα ασφαλές συμπέρασμα για τους κατόχους iPhone 4: Ας μη βιαστούν ν’ αναβαθμιστούν.
 • Θετικές είναι και οι γνώμες για τα iPhone 5s και iPhone 5c. Ο γράφων συμμερίζεται τον γενικό ενθουσιασμό περίπου κατά 73%. Είναι που ακόμη δεν έχει βγει iPhone με οθόνη γύρω στις 5 ίντσες.
 • Και ξαφνικά, το πάρτι απειλεί να χαλάσει μια αδυναμία στη lock screen των συσκευών με iOS 7, κατά την οποία ένας οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να εκτελέσει μια σειρά από gestures κι ενέργειες και ν’ αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή. Η Apple δηλώνει ότι γνωρίζει για την αδυναμία και ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει update που τη διορθώνει.
 • Για μερίδα παρατηρητών της αγοράς, συμβάντα σαν αυτό με τη lock screen δεν έχουν σημασία. Αντίθετα, ο μεγάλος κίνδυνος για την Apple αφορά στην εικόνα που η εταιρεία αρχίζει να προβάλει, μιας κι εξαιτίας του σκληρότατου ανταγωνισμού από το στρατόπεδο του Android τα προϊόντα της δεν είναι πλέον τόσο “hot”, ούτε και τόσο καινοτόμα. Οι επικεφαλής της Apple γνωρίζουν για όλα αυτά, ωστόσο χαμογελούν και καθόλου δεν ανησυχούν. Το γιατί το εξηγούν σε σχετική συνέντευξη, στο Bloomberg Businessweek.
=============== Gadgets και Hardware ===============
=============== Παρακολουθήσεις ===============
 • Ποια είναι η πιο αγαπημένη δικτυακή υπηρεσία των τρομοκρατών; Το Gmail, αποκαλύπτει πρώην διευθυντής των NSA και CIA. Την ίδια στιγμή, μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας διαδικτυακής κίνησης ούτως ή άλλως διέρχεται από servers των ΗΠΑ, γι’ αυτό και η NSA έχει βαλθεί να παρακολουθεί ό,τι μπορεί και κάτι παραπάνω. Μη νομίζετε, δηλαδή, ότι έχουν καμιά όρεξη ή κάτι τέτοιο. Αναγκασμένοι είναι οι άνθρωποι, που στην τελική τη δουλειά τους κάνουν.
 • Η κυβέρνηση της Βραζιλίας πάντως δεν πιστεύει ότι οι Αμερικανικές Αρχές ενδιαφέρονται μόνο για τους τρομοκράτες. Μάλιστα δεν μένει στις αμφιβολίες αλλά ανακοινώνει και σειρά πρωτοβουλιών, ώστε Βραζιλιάνοι πολίτες, οργανισμοί κι εταιρείες να μην εξαρτώνται από υπηρεσίες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Η Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ φέρεται ως ο δράστης πίσω από επίθεση στον Βελγικό τηλεπικοινωνιακό φορέα Belgacom, σύμφωνα με το Spiegel. Είδατε; Αυτή τη φορά δεν έκαναν τίποτε, οι φίλοι μας από την απέναντι όχθη.
=============== Επιστήμη και Περιβάλλον ===============
 • Λιγότεροι οι λόγοι για ανησυχία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα μελέτη που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Μακάρι να είναι έτσι, εύχεται η ταπεινότητά μας.
 • Το σύμπαν στο οποίο ζούμε πιθανώς προέρχεται από την κατάρρευση άστρου πολλών διαστάσεων, εικάζουν οι επιστήμονες και ρίχνουν φως στο μεγαλύτερο μυστήριο σε κάθε σύμπαν. Προσέξτε: Δεν γνωρίζουμε αν σε άλλα σύμπαντα έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ή ακόμη αναρωτιούνται.
 • Σε παρεμφερές μέτωπο, φυσικοί ανακαλύπτουν γεωμετρικό αντικείμενο το οποίο απλοποιεί δραματικά τους υπολογισμούς των αλληλεπιδράσεων μεταξύ σωματιδίων. Το εν λόγω αντικείμενο καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στην ιδέα ότι ο χώρος και ο χρόνος αποτελούν βασικά συστατικά της πραγματικότητας. (Κάτι είχαμε υποψιαστεί, αλλά πού να τολμήσουμε να πούμε κουβέντα;)
 • Γιατί κάποιους ανθρώπους τους κυνηγά η κακοτυχία; Γιατί κάποιοι άλλοι είναι διαρκώς τυχεροί; Η Θεωρία Πιθανοτήτων έχει να πει αρκετά επί του θέματος.
 • Παρά την παντελή απουσία επιστημονικής στήριξης, πολλοί άνθρωποι τσεκάρουν το ωροσκόπιό τους. Γιατί;
=============== Διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ===============

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων