Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Η εβδομάδα που πέρασε [είχε διάφορα]

Ειδήσεις κι εξελίξεις που κέρδισαν την προσοχή μας κατά την εβδομάδα που πέρασε. Αν σκεφτείτε ότι κάτι παραλείψαμε ή/και δεν καλύψαμε όπως θα έπρεπε, είναι επειδή ακριβώς αυτό κάναμε.

Κυκλοφορεί το GNOME 3.10, η Apple ανανεώνει τη σειρά των iMac, η Microsoft επιμένει με το Surface, ο Bruce Schneier βάλει κατά NSA και η πρόεδρος της Βραζιλίας παραμένει έξαλλη. Επίσης: Ένα κάποιο μούδιασμα επικρατεί στα πρώιμα party των αρνητών της κλιματικής αλλαγής — ή μήπως όχι;

=============== Hardware ===============
=============== Παρακολουθήσεις [τελειωμό δεν έχουν] ===============
 • Η δράση εκείνων που μας προστατεύουν μάς κάνει λιγότερο ασφαλείς, ισχυρίζεται ο δημοφιλής κρυπτογράφος και συγγραφέας, Bruce Schneier.
 • Σε σχετικό post στο blog του, ο Schneier εξηγεί γιατί η συλλογή μεταδεδομένων από πλευράς NSA, Google ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής ή εταιρείας, ισοδυναμεί με καθεστώς παρακολούθησης. Όταν ένα πρόσωπο παρακολουθείται, μπορεί τα δεδομένα της ηλεκτρονικής του επικοινωνίας να μην είναι διαθέσιμα (π.χ., λόγω χρήσης ισχυρής κρυπτογραφίας), ωστόσο τα μεταδεδομένα –που εξ ανάγκης *δεν* είναι κρυπτογραφημένα– φανερώνουν με ποιους και ποιες ώρες επικοινωνεί. Αυτό ακριβώς, συνιστά παρακολούθηση.
 • Στο μεταξύ, δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπει στην NSA να συλλέγει απεριόριστο αριθμό τηλεφωνημάτων, στο όνομα τους διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
 • Η Πρόεδρος της Βραζιλίας εξαπολύει επίθεση κατά ΗΠΑ και NSA στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας λόγο για παραβίαση διεθνών νόμων, αδιάκριτη παρακολούθηση Βραζιλιάνων πολιτών κι εταιρειών, καθώς και κατασκοπεία οικονομικής φύσης από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών που στοχεύει βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας της Βραζιλίας.
=============== Επιστήμη & Περιβάλλον ===============
 • Όσο ήταν να λιώσουν έλιωσαν οι πάγοι της Αρκτικής για το 2013 και, καθώς το φθινόπωρο μπήκε και προχωράμε στον χειμώνα, αρχίζουν και πάλι να επεκτείνονται. Η έκταση της τήξης ήταν μικρότερη σε σύγκριση με το 2012, ωστόσο την ίδια στιγμή παρέμεινε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο για το διάστημα 1981-2010.
 • Το είδαμε στο Spaceballz – The blog: Χαρμόσυνα νέα η ανακάλυψη νερού στον Άρη για τους πρώτους αποίκους, αλλά μη βιαστείτε να φτιάξετε βαλίτσες. Επίσης: Κάντε ‘Like’ στο Spaceballz – The blog. Είναι της Συμβούλου Εκδόσεως (TM) και υπεύθυνης γλωσσικής επιμελείας του deltaHacker, ενώ επιπρόσθετα στερείται παντελώς από κάθε ίχνος μπουρδολογίας.
=============== Διάφορα, αλλά καθόλου αδιάφορα ===============
 • Το iOS θα προκαλέσει έκρηξη στην ανάπτυξη εφαρμογών — και να πώς.
 • Εννέα εκατομμύρια iPhones πούλησε η Apple μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την κυκλοφορία των iPhone 5c και 5s, με το απόθεμα των 5s να εξαντλείται. Είναι όμως αυτά τα νούμερα αρκετά για ν’ αλλάξουν γνώμη σ’ εκείνους που διαβλέπουν την παρακμή της εταιρείας;
 • Τον πόλεμο που έχει κηρύξει στις κονσόλες κλιμακώνει η Valve, κυκλοφορώντας το Steam Operating System.
 • Κλάδο ελαίας τείνει η NVIDIA προς την κοινότητα του Linux, παρά τις χειρονομίες του Torvalds. Η εταιρεία προσφέρεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη και περαιτέρω βελτίωση των Nouveau drivers, οι οποίοι αποτελούν μια εκδοχή Ανοικτού Λογισμικού των ιδιόκτητων οδηγών της NVIDIA για τις GPU της.
 • Λάθος στους χάρτες της Apple καθοδηγεί τους οδηγούς στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fairbanks, στην Αλάσκα.
 • Λάθος ήταν το [CTRL+ALT+DELETE], παραδέχεται ο Bill Gates.
 • Ξέφρενα γλέντια σ’ όλον τον πλανήτη: Παρουσιάστηκε το GNOME 3.10, με 34786 αλλαγές (δεν κάνουμε πλάκα), τις οποίες συνεισέφεραν 985 περίπου φίλοι του πρότζεκτ.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων