Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Η εβδομάδα που πέρασε [recall-schmecall]

Ειδήσεις κι εξελίξεις, από την εβδομάδα που μας πέρασε. Μεταξύ άλλων παρακολουθήσαμε κι ένα από τα πιο σύντομα σχήματα κυκλοφορίας-ανάκλησης νέου προϊόντος. Παράξενα πράγματα.

Μπλε οθόνες στα ακριβά iPhone 5s, τρόποι αποφυγής των στοχευμένων διαφημίσεων της Google, o Richard Stallman αναρωτιέται για τις αντοχές της Δημοκρατίας, δημοφιλείς routers έχουν backdoors και το IsoHunt πρόκειται να κλείσει. Αυτές, αγαπητές κι αγαπητοί, ήταν λίγες μόνον από τις ειδήσεις της εβδομάδας που κέρδισαν την προσοχή μας!

=============== Hardware ===============
=============== Privacy & Anonymity ===============
  • Ελαφρά αλλαγή στους όρους χρήσης των υπηρεσιών της Google επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί στοιχεία που σας αφορούν στις διαφημίσεις που σερβίρει. Σας άρεσε, π.χ., κάποιο συγκεκριμένο προϊόν και το εκφράσατε δημόσια; Πολύ ωραία, η πράξη σας αυτή και η φωτογραφία του προφίλ σας είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν στην επόμενη διαφήμιση της Google.
  • Υπάρχει κάτι σ’ αυτή την πρακτική της εταιρείας που δεν σας αρέσει; Αν ναι, ευτυχώς υπάρχει και τρόπος να της απαγορεύσετε να σας εμπλέκει στις διαφημίσεις που σερβίρει.
  • Νέα πρωτοβουλία για την αποκάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του TrueCrypt, πάντα όσον αφορά στους μηχανισμούς ασφαλείας, καταφέρνει και συγκεντρώνει 16 χιλιάδες δολάρια σε λίγες μόλις εβδομάδες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αντιστοιχεί σε μία μόλις συνεισφορά, από εταιρεία ασφαλείας στην Ατλάντα.
  • Σε μια ξέφρενη συλλογή βιβλίων ηλεκτρονικών διευθύνσεων από προσωπικούς λογαριασμούς email και instant messaging, έχει επιδοθεί η NSA. Α, και η συλλογή έχει παγκόσμια εμβέλεια.
  • Να διερευνηθεί αν ο Guardian έχει παραβιάσει τη νομοθεσία ή έχει υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια, θέλει ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας. Ο λόγος αφορά στις δημοσιεύσεις των αποκαλύψεων από πλευράς Snowden. Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι απλά εφαρμόζεται το δόγμα “Νόμος και Τάξη” — κι εκεί.
  • “Δεν πήρα μαζί μου στη Ρωσία μυστικά έγγραφά που αφορούν στην NSA”, λέει ο Snowden σε συνέντευξή του. “Απλά έδωσα κάτι διαβαθμισμένα έγγραφα σε δημοσιογράφους που συνάντησα στο Hong Kong”, συμπληρώνει.
  • “Βρε δεν πάτε να βουρλίζεστε όλοι σας, με τις παρακολουθήσεις σας και τις αποκαλύψεις σας;”, είναι σαν να λέει η πρόεδρος της Βραζιλίας, τη στιγμή που στη χώρα προωθείται ανεξάρτητο, ασφαλές σύστημα email για όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση
  • “Πόση παρακολούθηση μπορεί ν’ αντέξει η Δημοκρατία;”, αναρωτιέται ο Richard Stallman σε άρθρο του στο Wired, και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του privacy
=============== Επιστήμη & Περιβάλλον ===============
=============== Διάφορα, αλλά καθόλου αδιάφορα ===============

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων