Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, θέλει η NSA

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εισάγουν νομοθεσία που θα επιτρέπει στην NSA και σε άλλες Αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα όποτε τη χρειάζονται, ισχυρίζεται ο διευθυντής της NSA.

Πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, θέλει η NSA

Αυτή είναι η θέση του Michael Rogers, διευθυντή της NSA, την οποία και εξέφρασε πρόσφατα σε εκδήλωση περί των πολιτικών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να έχει backdoors σε κρυπτογραφημένες συσκευές, απάντησε ότι η κυβέρνηση οφείλει ν’ αναπτύξει ένα σχετικό “νομικό πλαίσιο”, αφού κανείς δεν θέλει την NSA ή το FBI ν’ αποφασίζουν από μόνοι τους για το πού πρέπει ν’ αποκτούν πρόσβαση και πού όχι.

Ο Rogers δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν τεχνικές παράκαμψης της κρυπτογράφησης — και βιάζεται να σημειώσει ότι δεν του αρέσει ο όρος “backdoor”. Μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς Apple και Google τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφορικά με τις δυνατότητες κρυπτογράφησης στα αντίστοιχα λειτουργικά συστήματα για smartphones, αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών και νομικοί στις ΗΠΑ εξέφρασαν δημόσια τον προβληματισμό τους για τη δυσχέρανση του έργου των μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: ITWORLD

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων