Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Γεγονός: Η κατασκοπεία από πλευράς NSA βλάπτει την οικονομία

Σταματά η Κίνα τις κρατικές αγορές προϊόντων τεχνολογίας από επιφανείς αμερικανικές εταιρείες, ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις Snowden.

Γεγονός: Η κατασκοπεία από πλευράς NSA βλάπτει την οικονομία

Πρόσφατη αναφορά από το Reuters επιβεβαιώνει ότι επιφανή ονόματα στα οποία περιλαμβάνονται οι Cisco, Apple, Intel και McAfee, έχουν απομακρυνθεί από τη λίστα των εγκεκριμένων από την Κινεζική κυβέρνηση αμερικανικών εταιρειών.

Αν και παρατίθενται περισσότεροι του ενός λόγοι γι’ αυτή την κίνηση, αναφέρεται ότι οι κινεζικές εταιρείες “παρέχουν περισσότερες εγγυήσεις” σε σύγκριση με αμερικανικές ανταγωνίστριες — ειδικά υπό το φως των διαρροών Snowden. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τις ζημιές για τις αμερικανικές εταιρείες να είναι της τάξης των δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους πολλών αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες εδώ κι ένα χρόνο δεν έχαναν ευκαιρία να προειδοποιούν ότι οι δραστηριότητες της NSA βλάπτουν τα συμφέροντά τους σε κρίσιμες αναπτυσσόμενες αγορές — μεταξύ των οποίων είναι και η Κίνα.

Πηγή: ZDNet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων