Το προφίλ μας στο Google Plus
2

Ολοταχώς προς τη νέα major release του VirtualBox!

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του VirtualBox 4.2 Beta 1, η οποία αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη νέα major release του εξαιρετικά δημοφιλούς hypervizor, για χρήση desktop αλλά και server!

Από την εκτενή λίστα με τα νέα χαρακτηριστικά, δυνατότητες αλλά και βελτιώσεις που θα έχει η έκδοση 4.2, ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα.

 • βελτιωμένη υποστήριξη Windows 8 guests, ειδικά στον τομέα του 3D
 • οδηγοί (wizards) σε expert mode
 • δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης guest OSes κατά το boot του host OS (δουλεύει για Linux, OS X και Solaris hosts
 • πειραματική υποστήριξη drag-and-drop μεταξύ host OS και Linux guests
 • δυνατότητα λήψης screenshot από τα περιεχόμενα του παραθύρου του επιλεγμένου guest
 • δυνατότητα εκκίνησης headless VMs από το GUI του VirtualBox

Πολλά περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση. Το κατάλληλο binary για το host OS της επιλογής σας θα το κατεβάσετε από εδώ.

Προσοχή: Η έκδοση 4.2 Beta 1 δεν θεωρείται σταθερή — και πιθανώς δεν είναι. Όπως προειδοποιεί και η ομάδα ανάπτυξης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε production environments. Από την άλλη, εμείς λέμε να αφήσετε το πνεύμα περιπέτειας να σας παρασύρει για άλλη μια φορά! Αν όμως κάτι δεν πάει καλά κι αρχίσει να καταρρέει το προσωπικό σας σύμπαν, μην έλθετε μετά να μας ζητήσετε εξηγήσεις. Τι, δηλαδή; Αν εμείς σας λέγαμε να πάτε για snowboarding στην Αλάσκα, και πηγαίνατε και στραμπουλίζατε τον αστράγαλό σας, μετά θα μας ζητούσατε τα ρέστα;

Σημείωση: Στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι είναι το virtualization ή/και δεν έχετε εμπειρία από το VirtualBox, διαβάστε αυτό το εισαγωγικό αλλά πλήρες τεχνικό άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει και demo videos. Πού ξέρετε, ίσως το βρείτε ενδιαφέρον!

2 Responses to “Ολοταχώς προς τη νέα major release του VirtualBox!”

 1. h.n.y | 06/08/2012 at 16:07

  Ποιο ειναι πιο καλο το Vmware ή το VirtualBox?

  • subZraw | 07/08/2012 at 21:11

   Η σύντομα απάντηση είναι ότι και τα δύο “καλά είναι”.

   Η όχι και τόσο σύντομη απάντηση, θα μπορούσε να πηγαίνει κάπως έτσι: Το VMware είναι πολύ πιο ώριμο ως προϊόν virtualization, πιο σταθερό και πιο γενικά γρήγορο. Το VirtualBox, από την άλλη, τον τελευταίο καιρό έχει ωριμάσει αρκετά, βελτιώνεται κι εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ έχει κι ενδιαφέρουσες δυνατότητες που (ακόμα) δεν έχει το VMware (βλ. π.χ. υποστήριξη 3D για Linux guests).

   Άλλη μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το VMware αποτελεί εμπορικό, επί πληρωμή προϊόν κλειστού κώδικα, ενώ το VirtualBox αποτελεί Open Source project και διανέμεται δωρεάν.

   Τελικά, αν σ’ ενδιαφέρει το virtualization μη χάνεις άλλο χρόνο με συζητήσεις και συγκρίσεις και πιάσε αμέσως δουλειά με το VirtualBox :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων