Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Ομάδα WHITE: Syrian Army

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής, λαμβάνουμε επιτέλους ένα email από την ομάδα WHITE. Ο κατάσκοπός μας έχει μια νέα ιστορία και η αναφορά του είναι, όπως πάντα, διδακτική και ενδιαφέρουσα…

deltaHacker 018 (τεύχος Μαρτίου 2013) | Ομάδα WHITE: Syrian Army

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, θα πρέπει να πούμε ξανά μερικά πράγματα. Συντάκτης μας έχει καταφέρει να γίνει μέλος μιας κλειστής ομάδας blackhat hackers, με το όνομα WHITE (White Hacking Is Too Easy). Η ομάδα κερδίζει χρήματα πουλώντας δεδομένα στη μαύρη αγορά, όπως, π.χ., κωδικούς πιστωτικών καρτών και προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες spam. Επιπρόσθετα, η ομάδα κλέβει βάσεις δεδομένων, απειλεί εταιρείες με τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων στοιχείων, επιδίδεται στη βιομηχανική κατασκοπεία και φυσικά προκαλεί δολιοφθορές — πάντα κατά παραγγελία. Μετά από κάθε επιχείρηση, ο πράκτοράς μας στέλνει μια αναφορά με όλες (ή σχεδόν όλες) τις πληροφορίες για την επίθεση. Η τελευταία επίθεση για την οποία ενημερωθήκαμε ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες. Σχετίζεται με το πιθανό ξέσπασμα κυβερνοπολέμου μεταξύ κρατών. Όπως πάντα, παραθέτουμε τα στοιχεία που λάβαμε από τον άνθρωπό μας αυτούσια.

Επικοινώνησε μαζί μου ο αρχηγός και μου είπε πως έχουμε μια υπόθεση που μάλλον αφορά κυβερνοκατασκοπεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ηλεκτρονικοί πράκτορες της Συρίας έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν συγκεκριμένους servers στην Παραγουάη. Η κλήση που λάβαμε, λοιπόν, ήταν από την Παραγουάη και ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες πως ένας συγκεκριμένος server έχει καταληφθεί. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ως jump box (Σ.τ.Α. Δείτε το σχετικό άρθρο στο deltaHacker 008). Αυτό που ζητήθηκε από εμένα είναι να καταφέρουμε να μπούμε στον συγκεκριμένο server, να αναζητήσουμε αποδείξεις για την επίθεση από ανθρώπους της Συρίας, καθώς επίσης και να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν. Τελικά, το μόνο που πήρα στα χέρια μου είναι η IP και το domain name του εν λόγω server…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 018 (τεύχος Μαρτίου 2013).

Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς.

Το περιοδικό deltaHacker δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, στους αναγνώστες του αποστέλλεται ταχυδρομικώς και οι παραγγελίες γίνονται αποκλειστικά online, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων