Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Open Source OS Upgrade Weekend!

Upgrade Friday ήταν η σημερινή, τουλάχιστον για κάποια από τα (όχι και τόσο) δημοφιλή λειτουργικά συστήματα ανοικτού κώδικα!

Είτε έχετε ένα production server στο σπίτι ή στο γραφείο είτε παίζετε και τεστάρετε λειτουργικά “for fun and profit”, αυτή η Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να σας δώσει *τουλάχιστον* μια ιδέα για ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

  • Κυκλοφόρησε το Ubuntu 12.04.1 LTS για desktop, server, cloud και core products. Πρόκειται για την πρώτη “maintenance release” της συγκεκριμένης LTS (Long Term Support), η οποία ενσωματώνει όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας που κυκλοφόρησαν από την πρώτη μέρα που έκανε το ντεμπούτο της η έκδοση 12.04, περί τα τέλη του περασμένου Απριλίου. Η 12.04.1 έχει κι ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που αφορούν σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα και σε εφαρμογές cloud computing. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση. Εκεί θα βρείτε και τα σχετικά download links.
  • Η πρώτη RC του FreeBSD 9.1 είναι διαθέσιμη και μπορούμε να σκεφτούμε τουλάχιστον έναν από την ομάδα, ο οποίος θα έχει ήδη ακολουθήσει τις οδηγίες στη σχετική ανακοίνωση προκειμένου να αναβαθμίσει ένα-δυο VMs με το FreeBSD 9.0-RELEASE. Εδώ που τα λέμε, ο συγκεκριμένος “ένας” δεν έχει ανάγκη να διαβάσει documentation για την αναβάθμιση…
  • Από κοντά με το FreeBSD 9.1-RC1 έκανε την εμφάνισή του και το PC-BSD 9.1-RC1. Θα μπορούσαμε να πούμε (έμφαση στο “θα μπορούσαμε”) ότι πρόκειται για το μοναδικό λειτουργικό της οικογένειας του BSD που προορίζεται για χρήση desktop, και καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να τηρήσει την αρχική του υπόσχεση. Το PC-BSD βασίζεται (surprise, surprise) στο FreeBSD. Την επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης 9.1-RC1 θα τη βρείτε εδώ — όπως επίσης και τα download links. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πριν καλά καλά ξεκινήσει το download θα έχετε ήδη αρχίσει να φτιάχνετε το σχετικό VM. Εκτός κι αν δουλεύετε το PC-BSD σε κανονικό PC, δηλαδή.

Ναι. Για να αποτελέσουν τα παραπάνω αφορμή για ένα *πραγματικά ευχάριστο* σαββατοκύριακο, πρέπει να έχετε υψηλό geek factor.

Αλλά αν δεν είχατε μάλλον δεν θα διαβάζατε το παρόν post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων