Το προφίλ μας στο Google Plus
3

OpenVAS server, για άνετα vuln scans εξ αποστάσεως!

Στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 12 του παρόντος τεύχους, καθώς και στο deltaCast s02e01, είδαμε το OpenVAS να λειτουργεί ως server μόνο για τοπικούς πελάτες. Με ελάχιστες τροποποιήσεις μπορούμε να του επιτρέψουμε να δέχεται και συνδέσεις από απομακρυσμένους πελάτες. Με λίγη περισσότερη δουλειά φτιάχνουμε κι ένα εξειδικευμένο box ή VM, ικανό ν’ αποτελέσει μια ευέλικτη πλατφόρμα ελέγχου της ασφάλειας των δικτύων που διαχειριζόμαστε.

deltaHacker 028 (τεύχος Ιανουαρίου 2014) | OpenVAS server, για άνετα vuln scans εξ αποστάσεως!

Από τη στιγμή που έχουμε ένα box/VM με το OpenVAS ρυθμισμένο ώστε να δέχεται συνδέσεις τόσο από τοπικούς όσο κι από απομακρυσμένους clients, τότε, ασχέτως αν βρισκόμαστε στο ίδιο τοπικό δίκτυο μ’ αυτό ή όχι , είναι δυνατόν να συνδεόμαστε στον OpenVAS server, π.χ., από τον web browser του laptop, και να ξεκινάμε vulnerability scans ή να παίρνουμε τ’ αποτελέσματα από scans που είχαμε ήδη ξεκινήσει. Εκτός από την επικοινωνία μέσω web browser, υπάρχει και δυνατότητα απομακρυσμένης συνεργασίας με άλλες εφαρμογές, όπως, π.χ., είναι το Metasploit. Αλλά περισσότερα επ’ αυτού θα δούμε στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 42. Δεν χρειάζεται να είμαστε επαγγελματίες στους τομείς της ασφάλειας ή του pen-testing, προκειμένου να εκτιμήσουμε τα οφέλη τέτοιων setups. Σκεφτείτε, π.χ., ότι μια στο τόσο ίσως θέλουμε να ελέγχουμε για αδυναμίες ένα σχολικό εργαστήριο ή/και το δίκτυο στο χώρο της εργασίας, χωρίς να βρισκόμαστε υποχρεωτικά εκεί…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 028 (τεύχος Ιανουαρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση για τους νέους φίλους: Δεν έχετε πάρει ακόμα συνδρομή στο περιοδικό; Δείτε αυτές τις προσφορές, μάλλον θα σας ενδιαφέρουν :)

3 Responses to “OpenVAS server, για άνετα vuln scans εξ αποστάσεως!”

 1. stath3000 | 15/03/2014 at 23:20

  Καλησπέρα!!!

  Ήθελα να ρωτήσω: Το openVAS λειτουργεί σε windows???

 2. h.n.y | 15/03/2014 at 23:47

  http://www.openvas.org/install-packages.html#openvas_windows_gb

 3. stath3000 | 16/03/2014 at 00:31

  Ευχαριστώ!!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων