Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Όταν οι μηχανές αρχίζουν τη μουρμούρα [μέρος 2ο]

Μετά το proof of concept της ηχητικής επικοινωνίας μεταξύ δύο υπολογιστών, έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε σε πιο σύνθετα σενάρια. Τι θα λέγατε να στήσουμε έναν χρήσιμο μηχανισμό επικοινωνίας;

Όταν οι μηχανές αρχίζουν τη μουρμούρα [μέρος 2ο]

Η πρώτη γνωριμία με το minimodem που κάναμε στο άρθρο της σελίδας 14, ήταν πολύ διασκεδαστική και εμπεριείχε μια γλυκειά νότα αναπόλησης του παρελθόντος. Η ηχητική διασύνδεση δύο υπολογιστών και η μεταφορά αρχείων απλού κειμένου αποτελούν σίγουρα δύο εντυπωσιακές κατακτήσεις. Ωστόσο, για τους 5-6 κατοίκους του πλανήτη που δεν γνωρίζουν πόσο ανήσυχοι είμαστε, πρέπει να δηλώσουμε ότι καμία δύναμη δεν θα μπορούσε να μάς σταματήσει εκεί. Για να μπορέσουμε λοιπόν να έχουμε ήσυχο ύπνο το βράδυ, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την περιπέτειά μας, προσπαθώντας να επεκτείνουμε τη χρησιμότητα όσων είδαμε.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου, με τη βοήθεια της ανακατεύθυνσης εξόδου καταφέραμε να μεταφέρουμε αρχεία απλού κειμένου. Τι γίνεται όμως με τα αρχεία τύπου binary; Αν δοκιμάσουμε να μεταφέρουμε ένα τέτοιο αρχείο με τον τρόπο που παρουσιάσαμε το αποτέλεσμα θα μάς απογοητεύσει, αφού θα λάβουμε κάτι άσχετο: Ένα αρχείο απλού κειμένου! Βλέπετε, το minimodem μπορεί να μεταδώσει με επιτυχία μόνο ένα υποσύνολο των χαρακτήρων του πίνακα ASCII. Αναρωτιέστε πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον περιορισμό; Η λύση στο πρόβλημα είναι πολύ παλιά και έγκειται σε μια μέθοδο κωδικοποίησης που ονομάζεται Base64.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 037 (τεύχος Οκτωβρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών που προσφέρουμε, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes) που παράγουμε. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία του πακέτου συνδρομής που σας ταιριάζει από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στα video tutorials απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων