Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Ουσιαστική γνωριμία με μια άριστη λύση backup

Αν είχαμε 1 ευρώ για κάθε αρχείο που χάναμε από λάθος, οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή θα είμαστε μεσοπέλαγα πάνω στο καταμαράν μας και θα πίναμε μοχίτο (ή πορτοκαλάδα) ξέγνοιαστοι. Απ’ την άλλη, μπορεί να είμαστε αρκετά τυχεροί και να μην έχουμε χάσει κανένα αρχείο από λάθος. Ίσως όμως να έχουμε χάσει δεδομένα ή δουλειά επειδή κάναμε κάποιες τροποποιήσεις (π.χ., σε αρχεία κειμένου ή κώδικα) σβήνοντας τα παλιά αρχεία, τα οποία μετά από λίγο καιρό καταλάβαμε ότι ακόμη χρειαζόμαστε…

Ουσιαστική γνωριμία με μια άριστη λύση backup

Λύσεις για προβλήματα σαν αυτά υπάρχουν πολλές, αλλά δύσκολα κάποια καλύπτει *όλες* τις περιπτώσεις. Σε σχετικό άρθρο του deltaHacker 009 είχαμε ασφαλίσει τα πολύτιμα αρχεία μας καταφεύγοντας στο duplicity και κάνοντας rolling backups με κρυπτογράφηση. Το εν λόγω πρόγραμμα, αν και αρκετά απλό στην χρήση του, προσθέτει πολλές επιπλέον άχρηστες λειτουργίες ή τουλάχιστον λειτουργίες όχι τόσο ενδιαφέρουσες για το σκοπό μας. Πολύ συχνά, βλέπετε, θέλουμε αυτό: Έχουμε έναν φάκελο κι επιθυμούμε να υπάρχει *πάντα* κάπου αντεγραμμένος, χωρίς να μας ενδιαφέρουν τόσο οι παλιότερες εκδόσεις ή το privacy. Θέλουμε, δηλαδή, κάτι σαν “δεύτερο αντίγραφο”.

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πρόσβαση στα επεισόδια του deltaCast απαιτείται, πλέον, ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων