Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Μπλοκ στα Windows 10 από πειρατικά sites

Ακραία είναι η στάση που τηρούν διαχειριστές συγκεκριμένων πειρατικών sites, λόγω της πολιτικής που έχει η Microsoft ως προς το privacy στα Windows 10.

Μεγάλη η αναστάτωση εξαιτίας της στάσης που τηρεί η Microsoft ως προς το privacy, με τις αντιδράσεις χρηστών και διαχειριστών να αγγίζουν συχνά την υπερβολή.

Η αναστάτωση σχετικά με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις privacy στο νέο λειτουργικό της Microsoft, καθώς και φήμες που θέλουν την εταιρεία έτοιμη να διαγράφει torret files και πειρατικό λογισμικό από τους υπολογιστές των χρηστών, οδήγησαν διαχειριστές συγκεκριμένων sites να μπλοκάρουν τους επισκέπτες με Windows 10.

Η πραγματικότητα όμως είναι λιγότερο σκοτεινή και, απ’ ό,τι φαίνεται, όλη η φημολογία περί των δρακόντιων μέτρων που υποτίθεται ότι θα λαμβάνει η εταιρεία πηγάζει από μία μόνο γραμμή στο Service Agreement. Η εν λόγω γραμμή φανερώνει ότι η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει updates και να πραγματοποιεί αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος, οι οποίες πιθανώς θα εμποδίζουν τους χρήστες να τρέχουν “μη-γνήσια παιχνίδια”. Αυτές όμως οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στα Windows 10 αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για το ότι θα αφορούν και σε παιχνίδια τρίτων κατασκευαστών.

Όλα αυτά δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους διαχειριστές κάποιων torrent sites. Οι υπεύθυνοι του iTS, για παράδειγμα, ξεκαθαρίζουν ότι όσοι τρέχουν Windows 10 δεν μπορούν να επισκέπτονται το site, λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που το λειτουργικό μοιράζει προς τρίτους. Μεταξύ των αποδεκτών είναι η MarkMonitor, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ως αποστολή τους έχουν την καταπολέμηση της πειρατείας. Το γεγονός αυτό μπορεί να ακούγεται ανησυχητικό, η Microsoft ωστόσο ήδη συνεργάζεται με τη MarkMonitor εδώ και χρόνια. Σημειώνεται, επίσης, ότι στις δραστηριότητες της τελευταίας είναι και η παρεμπόδιση του έργου των scammers.

Αν κι επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει ένδειξη για το διαμοιρασμό πληροφοριών που αφορούν σε γκρίζες δραστηριότητες των χρηστών, οι φήμες αρκούν ώστε ορισμένοι tracker operators να χτυπούν κόκκινο συναγερμό. Στα χνάρια του iTS αναμένεται ν’ ακολουθήσουν οι Black Box και FSC.

Πηγή: TorrentFreak

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων