Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Post-exploitation games στο Linux

Στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 46 του τεύχους, συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τους όρους pillaging, pivoting, persistence και cleanup. Πρόκειται για έννοιες οι οποίες περιγράφουν και κωδικοποιούν όλα όσα πρέπει να κάνουμε, μετά από μια επιτυχημένη επίθεση — για την ακρίβεια εισβολή. Στη συνέχεια μελετήσαμε την εφαρμογή όλων αυτών σε συστήματα Windows. Όπως αντιλαμβάνεστε, στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το Linux…

deltaHacker 013 (τεύχος Οκτωβρίου 2012) | Post-exploitation games στο Linux

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες τεχνικές post exploitation, όταν με κάποιο τρόπο έχουμε αποκτήσει shell access σε ένα σύστημα Linux. Πολλά από αυτά που θα δούμε ισχύουν και σε άλλα συστήματα *nix. Πάντως, εξαιτίας της φιλοσοφίας και των τεχνολογιών ασφάλειας που ενσωματώνουν αυτά τα συστήματα, είναι πιθανό να έχει περισταλεί η εκτέλεση των προγραμμάτων που θα δούμε, από τον εκάστοτε διαχειριστή. Ας ξεκινήσουμε με μερικές εντολές για τη γενικότερη διερεύνηση του συστήματος.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker 013 (τεύχος Οκτωβρίου 2012). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων