Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς μας περί virtualization συζητήσαμε για ορισμένες βασικές έννοιες καθώς και για όλους εκείνους τους όρους που χρειαζόμαστε, ώστε η ενασχόλησή μας με το VirtualBox να είναι ομαλότερη και να έχει περισσότερο νόημα. Σ’ αυτό το επεισόδιο κατεβάζουμε κι εγκαθιστούμε την εφαρμογή, ενώ προσθέτουμε και το προαιρετικό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο Extension Pack.

Το video tutorial παρέχεται μέσω Vimeo. Αν δεν γνωρίζετε το password βεβαιωθείτε ότι έχετε Premium Access plan για το ðhacker ή Lifetime Access στο παλιό deltaHacker.

Στο video tutorial γίνεται αναφορά στους ακόλουθους όρους και έννοιες.

  • Η λήψη του VirtualBox, το οποίο διατίθεται για διάφορα host OSes, γίνεται από τον επίσημο δικτυακό τόπο. Από το ίδιο site γίνεται και η λήψη του Extension Pack.

  • Το Extension Pack επεκτείνει τις δυνατότητες του VirtualBox. Παράδειγμα: Ενώ έχουμε τη δυνατότητα να συνδέουμε στον physical host εξωτερικές συσκευές USB και προκαθορισμένα VMs να τις βλέπουν απευθείας, τα τελευταία θεωρούν ότι οι συσκευές είναι συνδεδεμένες σε δίαυλο USB έκδοσης 1.1. Δεν έχει σημασία αν οι συσκευές υποστηρίζουν το USB 2.0 ή το USB 3.0 και είναι συνδεδεμένες σε αντίστοιχο δίαυλο του physical host, το VirtualBox τους συμπεριφέρεται σαν να ήταν συνδεδεμένες σε δίαυλο USB έκδοσης 1.1. Αυτό αλλάζει όταν έχουμε εγκατεστημένο το Extension Pack, όπου τότε το VirtualBox υποστηρίζει και τις εκδόσεις 2.0 και 3.0 του USB. Επιπλέον, με το Extension Pack έχουμε, μεταξύ άλλων, υποστήριξη του Remote Desktop Protocol (RDP), δυνατότητα κρυπτογράφησης των εικονικών δίσκων από πλευράς host OS, καθώς και υποστήριξη NVMe και PXE.

Σας άρεσε το post; Αν ναι μπορείτε να στηρίξετε το ðhacker, χωρίς κατ’ ανάγκη να ξοδέψετε χρήματα.