Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Python Game Programming: Pygame Invaders!

Αν είχατε ξεκινήσει να προγραμματίζετε στα 80s, είναι σίγουρο ότι τα πρώτα σας προγράμματα θα ήταν παρόμοια με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα. Πολλά από αυτά θα τα είχατε αντιγράψει από το εγχειρίδιο προγραμματισμού του υπολογιστή σας και σίγουρα θα είχατε σπαταλήσει αρκετές ώρες για να κατανοήσετε πώς λειτουργούν και να πειραματιστείτε. Μάλιστα, αν μας επιτρέπετε να μαντέψουμε, μετά από τα πρώτα σας προγράμματα (των 5 ως 10 γραμμών), θα είχατε γράψει ένα Guess the Number, ένα Bouncing Ball κι ένα Graphics Match.

deltaHacker Ιουνίου (τεύχος 009) | Python Game Programming: Pygame Invaders!

Δεν ξέρω αν η πορεία αυτή σάς θυμίζει κάτι. Όπως και να ‘χει, σε αυτό το άρθρο της σειράς μας θα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Ο γράφων ξεκίνησε με απλά προγράμματα, σαν αυτά που έχουμε ήδη δει, και συνέχισε με τις δικές του παραλλαγές οι οποίες γρήγορα κατέληξαν σε νέα, πρωτότυπα προγράμματα. Φυσικά, μια άλλη πηγή έμπνευσης ήταν τα περιοδικά (Pixel, Micromad κ.ά.), που δημοσίευαν listings προγραμμάτων. Οι νέοι προγραμματιστές της εποχής πληκτρολογούσαν αυτά τα listings κι αντλούσαν ατελείωτες ιδέες αλλά και λύσεις στα δικά τους προγραμματιστικά προβλήματα (Παράδειγμα: Πώς θα κάνω το καταραμένο το διαστημοπλοιάκι να κινείται με τα βελάκια;)

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Ιουνίου (τεύχος 009). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Εκμεταλλευτείτε την προσφορά Ιουνίου 2012, κερδίζοντας 5% από τις 12μηνες και 24μηνες συνδρομές! Ειδικά με την παραγγελία 24μηνης συνδρομής, πέρα από την έκπτωση μπαίνετε και σε κλήρωση για πέντε (5) συνδρομές εφ’ όρου ζωής!

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων