Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Python programming: Graphics Match — The Slotmachine

Υπομείνατε παιχνίδια με αριθμούς και text adventures, αντέξατε να μάθετε τόσα στοιχεία κι εντολές της Python… Μόνο στο προηγούμενο τεύχος φάνηκε μια μικρή ακτίδα φωτός: Σας δείξαμε, επιτέλους, προγραμματισμό στο περιβάλλον γραφικών και pygame! Χρειάστηκε βέβαια να μάθετε πολλά νέα πράγματα — κι ελπίζουμε να έχετε κατανοήσει τα περισσότερα.

deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008) | Python programming: Graphics Match — The Slotmachine

Ας συνοψίσουμε λίγο κάποια βασικά.

Τα παιχνίδια σε pygame είναι event driven, οδηγούνται, δηλαδή, από συμβάντα. Συμβάν είναι όταν πιέσετε το Close button. Συμβάν είναι όταν το πρόγραμμά σας πρέπει να ανταποκριθεί σε κάποιο πλήκτρο που πίεσε ο χρήστης.

Το παιχνίδι αποτελείται πάντα από έναν βασικό βρόχο που εκτελείται συνέχεια, μέχρι να το τερματίσουμε. Μέσα σε αυτόν τον βρόχο δημιουργούμε αρχικά το κάθε καρέ σε μια προσωρινή μνήμη και στη συνέχεια το μεταφέρουμε (με μια κίνηση) στην ορατή οθόνη.

Για να γίνει η μεταφορά χρειαζόμαστε την εντολή pygame.display.update().

Βασικές έννοιες που αφορούν στη δημιουργία του κειμένου ή των γραφικών μέσα στο παράθυρό μας είναι η επιφάνεια (surface) και η μέθοδος blit.

Κάθε φορά που εκτελείται ο κύριος βρόχος εμφανίζεται ένα καρέ. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η εκτέλεση τόσα περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο θα δείχνουμε — εκτός αν τα περιορίσουμε εμείς.

Στο άρθρο 3.5 συνειδητοποιήσαμε ότι η python είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα και βολεύει για παιχνίδια (αυτό θα το διαπιστώσετε καλύτερα σήμερα).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων