Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Python & wxPython: The Graffiti Artist — Wrapping it up

Στο προηγούμενο άρθρο ξεκινήσαμε τη δημιουργία μιας παιχνιδιάρικης εφαρμογής γραφικών και νομίζουμε ότι στην πορεία το διασκεδάσαμε αρκετά! Όχι μόνο γιατί η εφαρμογή που γράφουμε ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα μας, αλλά κυρίως γιατί το πραγματικό παιχνίδι –τουλάχιστον για εμάς– είναι η συγγραφή του κώδικα ;)

deltaHacker 019 (τεύχος Απριλίου 2013) | Python & wxPython: The Graffiti Artist -- Wrapping it up

Πριν προχωρήσουμε στη βελτίωση του Graffiti Artist, αξίζει να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση και να θυμηθούμε τα (ευχάριστα) προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη φορά.

  • Απαλλαγήκαμε από τα σχήματα που σχεδιάζονται “μονοκονδυλιά”: Το νέο data model επιτρέπει να αποθηκεύουμε ένα σύνολο διαφορετικών γραμμών ως ένα ολοκληρωμένο σχήμα. Όταν ο χρήστης κάνει δεξί κλικ στον καμβά, η σχεδίαση ολοκληρώνεται και οι γραμμές που έχει σχεδιάσει ως εκείνη τη στιγμή αποθηκεύονται στο data model.
  • Απαλλαγήκαμε από τη σχεδίαση στα τυφλά: Το πρόγραμμα εμφανίζει “preview” της γραμμής που πρόκειται να τραβήξουμε. Μάθαμε να χρησιμοποιούμε το περίεργο IDLE event!
  • Προσθέσαμε ένα toolbar, καθώς και τη δυνατότητα επιλογής χρώματος. Φυσικά προσαρμόσαμε κατάλληλα και το data model, ώστε για κάθε γραμμή να αποθηκεύεται και το επιλεγμένο χρώμα.

Για τη συνέχεια έχουμε πολλές εργασίες ακόμα. Στο κάτω-κάτω, δεν θέλουμε μόνο να βελτιώσουμε το Graffiti Artist αλλά και να προσεγγίσουμε το μουσειακό Texas Artist! Ας δούμε τι άλλο πρέπει να γίνει.

  • Θα πρέπει το πρόγραμμα να φτιάχνει ορθογώνια παραλληλόγραμμα και ελλείψεις (ή τετράγωνα και κύκλους, αν προτιμάτε). Καλό θα ήταν, εξάλλου, να υποστηρίζει και οποιοδήποτε άλλο σχήμα αποφασίσουμε να προσθέσουμε στο μέλλον.
  • Θα πρέπει να αποθηκεύει και να φορτώνει το εκάστοτε έργο μας!
  • Υπάρχουν μερικά κομμάτια κώδικα για το toolbar που έχουν γραφτεί πρόχειρα. Πρέπει να τα ξαναδούμε.

Όπως φαντάζεστε, ειδικά για την προσθήκη νέων σχημάτων το data model θα υποστεί ριζικές αλλαγές. Εμείς όμως θα ξεκινήσουμε από τα απλά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 019 (τεύχος Απριλίου 2013).

Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς.

Το περιοδικό deltaHacker δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, στους αναγνώστες του αποστέλλεται ταχυδρομικώς και οι παραγγελίες γίνονται αποκλειστικά online, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων