Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Python & wxPython: The wxEditor Project, part II

Στο δεύτερο άρθρο της σειράς μας πάνω στον προγραμματισμό σε περιβάλλον γραφικών με την Python και το wxWidgets (βλ. deltaHacker 013) ξεκινήσαμε αρκετά φιλόδοξα, φτιάχνοντας το βασικό εργαλείο κάθε σωστού προγραμματιστή: Με εξαίρεση φυσικά τον compiler ή/και τον interpreter, το εργαλείο αυτό δεν είναι άλλο από τον συντάκτη κειμένου (text editor), τον οποίο χρησιμοποιεί για να γράφει τον κώδικα του…

deltaHacker 014 (τεύχος Νοεμβρίου 2012) | Python & wxPython: The wxEditor Project, part II

Όλα αυτά είναι πολύ καλά φυσικά, αλλά ανάλογα με το μέγεθος του project μας μπορεί να θυμίζουν λίγο τη γνωστή ρήση με τη μύγα και το κανόνι. (Ξέρετε, εκεί που πυροβολάς μια μύγα με ένα κανόνι.) Κανόνι είναι το IDE που μπλέκεται στα πόδια μας, λοιπόν, καθώς προσπαθούμε να γράψουμε ένα προγραμματάκι (μύγα!) των 10, 20, 50 ή ακόμη και 200 γραμμών. Πώς να το κάνουμε, η προσέγγιση “everything AND the kitchen sink” δεν είναι πάντοτε η καλύτερη.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και για χρήσεις όπως η επεξεργασία αρχείων conf στο καταπληκτικό μας Linux/BSD σύστημα, ο απλός editor είναι τέλειος.

Αν θυμόσαστε, είχαμε σταματήσει την ανάπτυξη του editor στο σημείο που το πρόγραμμα άρχιζε να παρουσιάζει κάποιον ενδιαφέρον: Διαθέταμε ένα αρχικό μενού και το βασικό παράθυρο, στο οποίο μπορούσαμε να πληκτρολογήσουμε κείμενο. Δεν μπορούσαμε όμως ν’ αποθηκεύσουμε, ούτε να φορτώσουμε. Ένας editor χωρίς αυτές τις λειτουργίες δεν είναι και πολύ χρήσιμος. Είναι σαν να έχετε το Pygame Invaders, αλλά χωρίς εξωγήινους! Τι να το κάνετε το laser, σε μια τέτοια περίπτωση; (Σ.τ.Ε. Η εν λόγω σειρά άρθρων αφορούσε στην εκμάθηση προγραμματισμού με την Python, μέσα από την κατασκευή των δικών μας games. Ξεκίνησε στο τεύχος 005 κι ολοκληρώθηκε στο τεύχος 011.) Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα κάνουμε τα Open, Save, Save As να λειτουργούν!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker 014 (τεύχος Νοεμβρίου 2012). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων