Το προφίλ μας στο Google Plus
1

Python & wxPython: The wxEditor Project, part III

Έχουμε προχωρήσει τον text editor μας σε ένα σεβαστό επίπεδο λειτουργικότητας και ταυτόχρονα έχουμε πάρει αρκετό θάρρος: Αφού καταφέραμε να ενσωματώσουμε όλες αυτές τις λειτουργίες σε τόσο λίγο –και σχετικά απλό– κώδικα, αισθανόμαστε έτοιμοι για πιο μεγάλες προκλήσεις. Μέχρι τώρα η wxPython υπήρξε καλός μας σύμμαχος και τα προγράμματά μας έτρεχαν θαυμάσια σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που δοκιμάσαμε. Αυτό αναμένουμε να γίνει και στη συνέχεια.

deltaHacker 015 (τεύχος Δεκεμβρίου 2012) | Python & wxPython: The wxEditor Project, part III

Η ωραία μας αυτή φαντασίωση θα διαλυθεί σύντομα: Το cross-platform programming, όπως θα διαπιστώσετε στο παρόν άρθρο, κρύβει πολλές παγίδες. Η συμπεριφορά ορισμένων κλάσεων κι αντικειμένων δεν είναι ίδια σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Για παράδειγμα, κάτι που λειτουργεί μια χαρά στα Windows, δεν φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα τα UNIXοειδή μας.

Και τι να τα κάνουμε *μόνο* τα Windows, μου λέτε; Εμείς ξεκινήσαμε για cross-platform κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Όμως αυτό απαιτεί μια σχεδόν συνεχή πάλη με τους δαίμονες και τις παγίδες του wxPython, όπως επίσης και διαρκή αναζήτηση στην τεκμηρίωση και στα παραδείγματα του κώδικα (αναζητήστε τον κατάλογο wxPython/demo στο σύστημά σας).

Φτιάχνουμε το ένα, χαλάει το άλλο. Θα το δείτε τόσο πολύ σ’ αυτό το άρθρο, που θα εμπεδώσετε τελικά τις Τρεις Ύψιστες Αρετές (ΤΜ) που πρέπει να διαθέτει ένας προγραμματιστής…

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker 015 (τεύχος Δεκεμβρίου 2012). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Μη χάσετε τις εκπληκτικές, εορταστικές υπερπροσφορές στις 12μηνες και 24μηνες συνδρομές, που φτάνουν έως το 15%! Η φόρμα παραγγελίας έχει τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε να ενσωματώνει τις εκπτώσεις και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρετε συνδρομή ή να προσθέσετε χρόνο σε αυτή που έχετε!

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

One Response to “Python & wxPython: The wxEditor Project, part III”

  1. sonic2000gr | 13/12/2012 at 14:59

    Χαχά, φοβερό σαλόνι!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων