Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Python & wxPython: The wxEditor Project!

Στο άρθρο που δημοσιεύεται στο deltaHacker 012 και αφορά στη σχεδίαση εφαρμογών για το περιβάλλον γραφικών, πήραμε μόνο μια μικρή γεύση από τον προγραμματισμό με την Python και τα wxWidgets. Επιτέλους, απαλλαχτήκαμε από τις βαρετές εφαρμογές κονσόλας! Κακά τα ψέμματα: Αν δεν είναι UNIX utilities, τότε είναι (;) κατάλληλες μόνο για μαθήματα προγραμματισμού σε σχολεία. Εμείς όμως έχουμε νέα και φιλόδοξα σχέδια. Από εδώ και μπρος θα γράφουμε τα πάντα για το περιβάλλον γραφικών. Μενού, παράθυρα, εικονίδια και widgets, θα είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Και φυσικά τα προγράμματά μας θα είναι πραγματικά χρήσιμα. Όχι άλλες μετατροπές Κελσίου σε Φαρενάιτ! Όχι άλλες ταξινομήσεις φυσαλίδας!

deltaHacker 013 (τεύχος Οκτωβρίου 2012) | Python & wxPython: The wxEditor Project!

Από την άλλη, βέβαια, τα ενδιαφέροντα προγράμματα παρουσιάζουν και ενδιαφέρουσες, εχμ, δυσκολίες. Ποιο είναι άραγε το killer πρόγραμμα που μπορούμε να γράψουμε, ξεκινώντας με την wxPython; Θα πρέπει να είναι αρκετά σύνθετο για να έχει λόγο ύπαρξης — και κάποια χρησιμότητα. Ταυτόχρονα, καλό είναι η ανάπτυξή του να ξεκινά αρκετά απλά, ώστε καθώς εξοικειωνόμαστε με το wxPython να μπορούμε να προσθέτουμε δυνατότητες σταδιακά.

Αν θυμάστε από τη σειρά μας στο PyGame (ξεκίνησε στο deltaHacker 005), το όνειρο των παλιών bedroom programmers των 80s ήταν να γράψουν ένα παιχνίδι τύπου shoot ’em up. Αυτό το καταφέραμε μετά από μερικά άρθρα κι αντίστοιχα ξενύχτια, ακριβώς όπως τότε! Ποιο να είναι άραγε το αντίστοιχο πρόγραμμα για τους developers των “σοβαρών εφαρμογών”;

Εύκολο: Σκεφτείτε ποιο είναι το πρόγραμμα που βλέπει και χρησιμοποιεί ένας προγραμματιστής *κάθε* μέρα. Μην πείτε ο compiler ή ο interpreter της γλώσσας προγραμματισμού. Φυσικά, χωρίς τη γλώσσα δεν γίνεται τίποτα. Την περισσότερη ώρα, όμως, την περνάμε μπροστά από ένα συντάκτη κειμένου ή απλά editor…

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker 013 (τεύχος Οκτωβρίου 2012). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων