Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Εγκαταστήστε τον καινούργιο Firefox στο openSUSE Leap

Ο Firefox 57 είναι γρήγορος. Η απλή κι απέριττη αυτή πρόταση είναι 110% αληθής. Πραγματικά δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτε άλλο για να κερδίσουμε την προσοχή σας, και έτσι να διαπιστώσετε κι από μόνοι σας πόσο τρομακτικά γρήγορος είναι.

Άλλωστε το πιθανότερο είναι ότι ήδη χρησιμοποιείτε τον νέο browser, οπότε ξέρετε από πρώτο χέρι για την ασύλληπτη ταχύτητά του. Αν όμως έχετε μηχάνημα με το υπέροχο openSUSE 42.3, θα διαπιστώσετε ότι ο Firefox 57 δεν υπάρχει στα αποθετήρια της διανομής. Αναλυτικότερα, η νεότερη έκδοση που περιλαμβάνεται στο OSS repository του Leap 42.3 είναι η 52.5.

Ο ταχύτατος Firefox 57 δεν υπάρχει στο επίσημο repository με τα updates του openSUSE Leap 42.3. Μπορούμε μολαταύτα να τον έχουμε, αρκεί να προσθέσουμε στο σύστημα το κατάλληλο αποθετήριο λογισμικού.

Προκειμένου να έχουμε την πλέον πρόσφατη έκδοση του Firefox χωρίς μεταγλωττίσεις ή χειροκίνητες εγκαταστάσεις binaries, αρκεί να προσθέσουμε στο σύστημά μας το κατάλληλο software repository. Το URL του ζητούμενου αποθετηρίου είναι στο https://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_42.3. Για να το προσθέσουμε, σε ένα τερματικό πληκτρολογούμε…

sudo zypper ar \
> https://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_42.3 \
> openSUSE\ Leap\ 42.3\ MozillaFirefox

…όπου βεβαίως δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε κι εσείς το όνομα “openSUSE Leap 42.3 MozillaFirefox” για το νέο repository. Στη συνέχεια φρεσκάρουμε τα περιεχόμενα όλων των τοπικών αποθετηρίων, γράφοντας:

sudo zypper ref

To αποθετήριο openSUSE Leap 42.3 MozillaFirefox είναι νέο για το σύστημά μας, οπότε το zypper θα ζητήσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει με το κλειδί που έχει χρησιμοποιηθεί για την υπογραφή των πακέτων που περιέχει. Οι επιλογές μας είναι: απόρριψη του κλειδιού (reject, r), προσωρινή αποδοχή (trust temporarily, t) ή μόνιμη αποδοχή (trust always, a). Το συγκεκριμένο repository δεν έχουμε λόγο ώστε να μην το θεωρούμε έμπιστο, οπότε επιλέγουμε τη μόνιμη αποδοχή.

Σε τρία βήματα: Προσθήκη software repository με τον πλέον πρόσφατο Firefox, στο openSUSE Leap 42.3.

Τώρα, για να εγκαταστήσουμε την τρέχουσα έκδοση του Firefox λαμβάνοντας υπόψη το νέο repository, στο τερματικό μας δίνουμε κάτι σαν το ακόλουθο:

sudo zypper dup --from=openSUSE\ Leap\ 42.3\ MozillaFirefox

(στην ερώτηση του zypper για το αν πρέπει να προχωρήσει, απαντάμε βεβαίως καταφατικά). Το ίδιο θα κάνουμε και κάθε φορά που θα θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον Firefox — εννοείται με βάση το repository που μόλις προσθέσαμε.

Αναβάθμιση με βάση το νέο repository για τον Firefox, ώστε να έχουμε πάντοτε την πλέον πρόσφατη έκδοση του browser.

Επιτέλους, ο ταχύτατος Firefox 57.0.1, με τη μηχανή Quantum, στο αγαπημένο openSUSE Leap 42.3!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων