Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Raspberry Pi για όλους, για υγεία και χαρά!

Έναν περίπου χρόνο πριν, ο ενθουσιασμός για το Raspberry Pi είχε ήδη αρχίσει να διογκώνεται σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Ήταν τότε που έσκασαν οι πρώτες ειδήσεις αναφορικά με την επικείμενη κυκλοφορία ενός πάμφθηνου υπολογιστή, ο οποίος θα έτρεχε Linux και θα ήταν αρκετά ισχυρός για γενική χρήση. Μετά από καθυστέρηση έξι περίπου μηνών, που για όσους είχαν προπαραγγείλει φάνηκαν σαν έξι περίπου χρόνια, κοντά στα μέσα της περασμένης άνοιξης τα πρώτα Raspberry Pi άρχισαν να καταφθάνουν στους τυχερούς τους παραλήπτες. Πάντως μη γελιέστε: Ακόμη και σήμερα, η απόκτηση ενός Raspberry Pi σε διδάσκει την αρετή της υπομονής. Υποχρεωτικά.

deltaHacker 013 (τεύχος Οκτωβρίου 2012) | Raspberry Pi για όλους, για υγεία και χαρά!

Ο κύριος λόγος που ο τυπικός χρόνος αναμονής για ένα Raspberry Pi παραμένει κοντά στις τέσσερεις βδομάδες, σχετίζεται με το χαμηλό του κόστος σε συνάρτηση, φυσικά, με τη ζήτηση και την παραγωγή. Υπάρχουν δύο μοντέλα, το A και το B, τα οποία διαφέρουν στο πλήθος των θυρών USB (μία για το model A, δύο για το model B), καθώς και στη θύρα Ethernet (μόνο το model Β έχει). Το model A, λοιπόν, βγαίνει στα 25 δολάρια, ενώ το model B στα 35 δολάρια. Μιλάμε, δηλαδή, για 19 και 27 ευρώ αντίστοιχα. Τι παίρνει όμως κάποιος με αυτά τα χρήματα; Υπό ποία έννοια το Raspberry Pi είναι ένας πλήρης υπολογιστής; Γιατί οι φίλοι της τεχνολογίας –του γράφοντα συμπεριλαμβανομένου– έχουν κυριευτεί από τέτοια μανία για το Pi; Τι μπορούμε να κάνουμε μ’ αυτό; Ποιες είναι οι δικές μας εντυπώσεις από τη συσκευή; Αυτά, αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι, είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα και θέματα, με τα οποία καταπιανόμαστε στο παρόν άρθρο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker 013 (τεύχος Οκτωβρίου 2012). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων