Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Remote Code Execution στο iOS και (μερικές μόνο) συνέπειες

Μπορούμε να μεταγλωττίσουμε τον δικό μας κώδικα για το iOS και, χωρίς πολλά-πολλά, να τον εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας. Μόνο προσέξτε: Μπορούμε να τον εγκαταστήσουμε και στη δική σας συσκευή, αν έχετε κάνει jailbreak και δεν έχετε αλλάξει το default password. Μπορούμε μάλιστα να αυτοματοποιήσουμε την εκτέλεσή του και να φυτέψουμε στο κινητό σας ένα πρώτης τάξης backdoor! Θέλετε να μάθετε πώς;

deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008) | Remote Code Execution στο iOS (και μερικές μόνο συνέπειες)

Θυμόσαστε το άρθρο “iOS εναντίον iOS”, από το τεύχος 005 του περιοδικού; Όλα είχαν ξεκινήσει μ’ ένα απλό port scan, το οποίο είχε βρει ανοιχτή τη θύρα 22 σε μερικά iPhone. Οι συγκεκριμένες συσκευές ήταν jailbroken, αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν μπει στον κόπο ν’ αλλάξουν το default password του root. Πιο πιθανά, δεν είχαν ιδέα ποιος είναι αυτός ο χρήστης root, ούτε ότι υπάρχει στη συσκευή τους. Εμείς, βέβαια, γνωρίζαμε πολύ καλά. Έτσι, μπορούσαμε να συνδεθούμε άνετα στη συσκευή τους, χωρίς κανένα ιδιαίτερο τέχνασμα και να κλέψουμε κάθε είδους πληροφορία. Στο παρόν άρθρο θα μάθουμε πώς να μεταγλωττίζουμε κώδικα για το iOS, να τον υπογράφουμε και να τον εγκαθιστούμε σε κάποιο iPhone. Επιπρόσθετα, θα δούμε πώς μπορεί να αυτοματοποιηθεί η εκτέλεσή του, ώστε να λειτουργεί σαν ένα πρώτης τάξεως backdoor. Αυτή τη φορά, όσοι κάνουν το λάθος να βρεθούν κοντά μας με “σπασμένο” iPhone και το default root password, θα κινδυνέψουν πολύ περισσότερο!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων