Το προφίλ μας στο Google Plus
3

Rooting SAMSUNG GALAXY Y

Την τελευταία δεκαετία μια νέα μόδα έκανε την εμφάνιση της: Η προϊοντική εξυπνάδα! Από το έξυπνο αυτοκινητάκι SMART ως τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα έξυπνα ψυγεία, τα έξυπνα πλυντήρια και τα έξυπνα κινητά… Η εξυπνάδα έγινε το μότο της εποχής, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι όσο πιο έξυπνες γίνονται οι μηχανές, τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος. Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση — αλλά όχι για μας. Πώς να το κάνουμε, ένας άνθρωπος που ασχολείται με το deltaHacker θέλει *και* γίνεται εξυπνότερος!

deltaHacker Ιανουαρίου (τεύχος 004) | Rooting SAMSUNG GALAXY Y

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι άλλαξε στα κινητά τηλέφωνα και στις τηλεοράσεις, ώστε να ονομαστούν έξυπνες; Μήπως βρήκαμε τρόπο να εισάγουμε IQ στα χαζοκούτια, για να ξεπεράσουν επιτέλους τη ρετσινιά του ανόητου; Μάλλον όχι, αλλά ας το σκεφτούμε λίγο περισσότερο. Μα, ναι, αυτό είναι! Κάναμε τις συσκευές να συμπεριφέρονται όπως οι υπολογιστές μας: Μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Internet, να εγκαθιστούν προγράμματα, να επικοινωνούν μεταξύ τους και, γενικότερα, να μεταβάλλουν τη λειτουργικότητά τους σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Έτσι, ως προς τη λογική που διέπει τη λειτουργία τους, μοιάζουν με τους υπολογιστές που έχουμε στο σπίτι και στο γραφείο μας. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το είδος της εξυπνάδας που έχουν οι μοντέρνες συσκευές, μπορούμε να περάσουμε σε κάτι πιο ουσιώδες (και πραγματικά έξυπνο): Τι βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά; Ποιος μηχανισμός είναι υπεύθυνος για την εξυπνάδα; Μπορούμε άραγε να τον διαχειριστούμε; Μπορούμε να μην τον αφήνουμε να διαχειρίζεται αυτός εμάς; Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν ικανοποιούνται μόνο από το αποτέλεσμα αλλά θέλουν να γνωρίσουν την Oracle, ψάχνοντας στον τεράστιο διάδρομο με τις εκατοντάδες πόρτες του Matrix της εποχής μας, τότε μπορείτε να συνεχίσετε το διάβασμα. Ψέματα: Τότε *πρέπει* να συνεχίσετε το διάβασμα!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Ιανουαρίου (τεύχος 004). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και infosec που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

3 Responses to “Rooting SAMSUNG GALAXY Y”

 1. lonas | 19/01/2012 at 08:39

  Στο άρθρο για το rooting του Samsung θέλει το αρχείο dh004update ή κάτι τέτοιο , είναι το ίδιο αρχείο για όλα τα Android ή για τα HTC πχ θέλει κάποιο άλλο zip ;

 2. DarkHacker | 06/06/2012 at 21:42

  Φίλε μου, subZraw πρόσφατα απέκτησα το Samsung Galaxy Y GT-S5360 και σκέφτηκα να το Root-άρω. ο παραπάνω οδηγός συμπεριλαμβανομένου του άρθρου φυσικά, είναι κατάλληλος για το δικό μου μοντέλο? Να το επιχειρήσω? Περιμένω απάντηση…

  • subZraw | 06/06/2012 at 21:47

   Καλησπέρα :)
   Θα ρωτήσω κι εγώ το συγγραφέα του άρθρου που ασχολήθηκε, μιας και προσωπικά δεν έχω εμπειρία από Android rooting :S

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων