Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Scrap tablet revival

Πόσες και πόσες φορές ο νόμος της βαρύτητας δεν έχει καταφέρει να καταστρέψει τη διάθεσή μας προσωρινά — και για πάντα μια από τις συσκευές μας; Ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε αρχικά. Διότι η πεισματώδης ενασχόληση με μια συσκευή που δείχνει αχρηστευμένη μπορεί, αν όχι να την επιδιορθώσει, να της προσδώσει μια νέα ζωή!

Scrap tablet revival

Τα tablet αποτελούν τα δημοφιλέστερα gadgets της εποχής μας, για χάρη των οποίων διακόπηκε και η παραγωγή των netbooks. Η μεγάλη αποδοχή των tablets επιτεύχθηκε από τις πάμπολλες και ιδιαίτερα οικονομικές “κινέζικες” προτάσεις. Αυτές οι συσκευές δεν προσέφεραν την εμπειρία χρήσης των ακριβότερων και ποιοτικότερων μοντέλων, αλλά επέτρεψαν στην πλειονότητα του κοινού να γευτεί τις δυνατότητες του Android, με ελάχιστο κόστος. Τα tablet, όμως, όπως κι όλες οι φορητές συσκευές, είναι επιρρεπή στα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη μεταφορά τους. Μιλάμε για τις πτώσεις ή και τα άγαρμπα χτυπήματα, τα αποτελέσματα των οποίων κυμαίνονται από ένα απλό σημάδι μέχρι και την αχρήστευση της συσκευής. Σχεδόν ;) Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η λέξη δεν γράφτηκε τυχαία. Σ’ αυτό το άρθρο θα αποδείξουμε ότι με λίγη φαντασία και μεράκι μπορούμε να ζωντανέψουμε ένα χτυπημένο tablet που *μοιάζει* άχρηστο, και να του δώσουμε νέα ζωή!

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας ένα noname tablet, ο κάτοχος του οποίου το προόριζε για τον κάλαθο των αχρήστων. Το άτυχο tablet, βλέπετε, είχε υποστεί μια μοιραία πτώση που κατέστρεψε την οθόνη ολοσχερώς. Το κόστος για την αντικατάσταση της οθόνης σε σύγκριση με το κόστος για την απόκτηση του tablet ήταν αρκετά μεγαλύτερο(!), οπότε η επιδιόρθωση ήταν ασύμφορη. Έτσι, όταν ο απογοητευμένος κάτοχος της συσκευής αποφάσισε να μας το παραχωρήσει, αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε εναλλακτικά σχέδια για την αξιοποίησή του. Μια πρώτη σκέψη ήταν η σύνδεση του tablet με την τηλεόραση του σαλονιού, μέσω της ενσωματωμένης θύρας micro-HDMI. Αυτό που είχαμε σκεφτεί ήταν να το χρησιμοποιήσουμε ως Android TV Box. Ωστόσο η θύρα HDMI αρνούνταν πεισματικά να εξάγει σήμα προς την τηλεόραση. Κατά πάσα πιθανότητα, ο αρχικός του κάτοχος είχε απενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση και χωρίς την οθόνη ήταν δύσκολο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Έτσι αποφασίσαμε να αλλάξουμε πορεία δράσης…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 034 (τεύχος Ιουλίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών αλλά και για τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes), και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στο deltaCast απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων