Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Δεν θα διαταχθούν να μπλοκάρουν το Pirate Bay οι ISPs

Σε αντίθεση με άλλα δικαστήρια στον κόσμο, ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Σουηδία αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αναγκάσει τους ISPs να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Pirate Bay για τους πελάτες τους.

Σουηδικό δικαστήριο: Δεν θα διαταχθούν να μπλοκάρουν το Pirate Bay οι ISPs | Image Credit: The Next Web

Σύμφωνα με το Σουηδικό TheLocal.se η απόφαση ήλθε μετά από έναν μήνα διαβουλεύσεων και διασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών στο Pirate Bay, κι ας χρησιμοποιείται για τη διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη από τις Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film και τη Σουηδική Βιομηχανία Κινηματογράφου, με στόχο ο σουηδικός ISP ονόματι Bredbandsbolaget να υποχρεωθεί σε μπλοκάρισμα του Pirate Bay, όπως έχει ήδη γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, κανένας από τους μεγάλους ISPs δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο γνωστό site διαμοίρασης torrents.

Η κίνηση των εταιρειών από τη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία, ωστόσο, δεν ευοδώθηκε και στη Σουηδία — τουλάχιστον όχι σε επίπεδο ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ότι ο Bredbandsbolaget δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις ενέργειες των πελατών του, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να του επιβληθούν πρόστιμα.

Αν και η απόφαση είναι πιθανό να ανατραπεί από ανώτερο δικαστήριο, προς το παρόν το γκρουπ που αντιπροσωπεύει τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων υποχρεούται να καταβάλει νομικά έξοδα ύψους τουλάχιστον 150,000 δολαρίων.

Πηγή: The Next Web

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων