Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Πελάτες υπηρεσιών DDoS; Συλλαμβάνεστε!

Συνελήφθησαν έξι έφηβοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν χρήστες εργαλείου για επιθέσεις DDoS που παρείχε η ομάδα Lizard Squad.

Συνελήφθησαν έξι έφηβοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν χρήστες εργαλείου για επιθέσεις DDoS που παρείχε η ομάδα Lizard Squad.

Κατηγορούμενοι για εξαπόλυση επιθέσεων distributed DoS είναι έξι έφηβοι μεταξύ 15 και 18 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν πρόσφατα από τη βρετανική υπηρεσία NCA (National Crime Agency). Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με χρήση του εργαλείου Lizard Stresser της ομάδας Lizard Squad, το οποίο εκμεταλλεύεται ευάλωτους οικιακούς routers προκειμένου να συγκροτεί μια στρατιά robot για την επίθεση σε sites και υπηρεσίες.

Οι έξι συλληφθέντες φαίνεται ότι είχαν προσπαθήσει να κρύψουν τις πραγματικές τους ταυτότητες, πληρώνοντας για το Lizard Stresser με Bitcoins. Οι οργανισμοί που πιστεύεται πως συγκαταλέγονταν στα θύματα των εφήβων ήταν μια γνωστή βρετανική εφημερίδα, ένα σχολείο, εταιρείες gaming καθώς κι ένα πλήθος πωλητών με παρουσία στο Διαδίκτυο.

Αν και δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί πότε ακριβώς έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, οι πελάτες της Lizard Squad εμπεριέχονταν στη βάση δεδομένων της ομάδας που διέρρευσε στις αρχές του έτους. Το ένα τρίτο των πελατών είναι νέοι ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις της NCA δεν συνελήφθησαν μέλη της Lizard Squad, σημειώνεται ωστόσο ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί τους μήνες που ακολούθησαν από την επίθεση στα δίκτυα του Playstation και του Xbox, τα περασμένα Χριστούγεννα.

Ο δικτυακός τόπος του Lizard Stresser είναι ακόμη online, αλλά προς το παρόν το ίδιο το εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο.

Πηγή: ArsTechnica

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων