Το προφίλ μας στο Google Plus
2

Το deltaHacker 005 και καμιά 70ριά άλλα ζητήματα

Η άνοδος των forum, ένα χαμηλού προφίλ αλλά ζημιάρικο ρουτεράκι, κάτι ενδιαφέρουσες κληρώσεις αλλά και τα θέματα του επόμενου τεύχους ενός σεμνού και ταπεινού περιοδικού, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που κράτησαν ζωηρή την κουβέντα κατά τη διάρκεια του deltaStream της Πέμπτης, 26/1.

Μεταξύ των θεμάτων που θα περιλαμβάνει το deltaHacker Φεβρουαρίου (τεύχος 005), μπορούμε ν’ ανακοινώσουμε με ασφάλεια τα ακόλουθα:

– αναλυτική παρουσίαση κι εξαντλητικές δοκιμές του WiFi Pineapple, ενός φορητού honeypot που αποδεικνύει ότι ευκολία κι ασφάλεια *δεν* πηγαίνουν χέρι χέρι!
– τα πάντα για το subnetting (και το IP addressing, φυσικά)
– νέα σειρά μαθημάτων προγραμματισμού με την Python, όπου ο αναγνώστης μαθαίνει ουσιαστικά προγραμματισμό φτιάχνοντας το δικό του computer game!
– η επιλογή του κατάλληλου, φθηνού virtual private server και η μετέπειτα ρύθμισή του ώστε να μας υπηρετεί αυτός κι όχι το αντίθετο
– ξετίναγμα του Arduino και δημιουργία ενός παιχνιδιού πάνω σε 8×8 matrix (!)
– κατασκευή (κι ανάλυση) προγράμματος για την αναζήτηση αδυναμιών σε servers

Τι κι αν ήταν το πρώτο Live Stream της νέας χρονιάς; Η τεχνολογία είχε όρεξη για ναζάκια και κάποια στιγμή έπαψε να συνεργάζεται. Ο ήχος διεκόπη, μετά από πολύ λίγο και η εικόνα. Σταματήσαμε την εκπομπή, αποθηκεύσαμε ό,τι είχε διασωθεί ως εκείνη τη στιγμή και ξεκινήσαμε πάλι. Ευτυχώς, ο πανίσχυρος νόμος της επανεκκίνησης έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του, έτσι η κατάσταση σώθηκε και το ακόλουθο βίντεο είναι η συνέχειά της.

deltaCampaign!
Με αφορμή παλαιότερες αναφορές, πήραμε κάποια στιγμή το θάρρος να ζητήσουμε τη συμμετοχή σας σε μια εκστρατεία γνωστοποίησης του deltaHacker, στην οικουμένη ολόκληρη! Εντάξει, αν όχι στην οικουμένη ολόκληρη, τουλάχιστον σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε χώρους διασκέδασης και γενικά όπου κυκλοφορούν ανήσυχοι, δημιουργικοί άνθρωποι που βαριούνται τα ίδια και τα ίδια κι αποφεύγουν σε κάθε ευκαιρία τη μαζικότητα του mainstream! Γι’ αυτό και φτιάξαμε ένα flier του περιοδικού κατάλληλο για εκτύπωση σε χαρτί μεγέθους A4, το οποίο και δίνουμε σε μορφή PDF. Όποιος έχει τη διάθεση, παρακαλείται ν’ αναρτήσει ένα ή περισσότερα fliers όπου εκείνος κρίνει (ΟΚ, κατά προτίμηση σε πολυσύχναστους χώρους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων). Ακολούθως, παρακαλείται για άλλη μια φορά να μας στείλει μια σχετική φωτογραφία ή/και το μέρος όπου έγινε η ανάρτηση. Αν μαζέψουμε αρκετά διαφορετικά σημεία αναρτήσεων θα φτιάξουμε έναν ωραίο χάρτη, πάνω στον οποίο θα υπάρχουν σημαιούλες στο στιλ “κι εδώ έμαθαν για το deltaHacker”.

Επίσης, θα σας αγαπάμε ακόμα πιο πολύ.

Αλήθεια λέμε.

Για παραγγελίες τευχών ή συνδρομών μπορείτε να συμπληρώσετε την πανέμορφη φόρμα. Σημείωση: Οι συνδρομές είναι δυνατόν να ξεκινούν από οποιοδήποτε τεύχος, ακόμη κι από κάποιο προηγούμενο. Και Τώρα Ξέρετε (ΤΜ).

2 Responses to “Το deltaHacker 005 και καμιά 70ριά άλλα ζητήματα”

 1. sino | 28/01/2012 at 23:07

  Καλησπέρα,

  Για την προώθησή σας φροντίζουμε ήδη, περισσότερες λεπτομέρειες είναι περιττές :P
  Αλλά γράφεται flyer/flyers και όχι flier/fliers!

  Καλή συνέχεια!

  • subZraw | 28/01/2012 at 23:13

   Να ‘σαι καλά — και ειλικρινά ευχαριστούμε για τη στήριξη! Όσο για το “flyer”, αυτό είναι ο εναλλακτικός τρόπος γραφής του “flier” (= a small handbill advertising an event or product).

   Μεταξύ μας, πάντως, προτιμώ το “flyer” :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων