Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Λογαριασμούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία, κατεβάζει το Twitter

Μετά τον πόλεμο στα trolls, το Twitter στρέφεται τώρα κατά των τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους.

Λογαριασμούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία, κατεβάζει το Twitter | Image credit: theromb / Shutterstock

Σύμφωνα με επίσημο blog post, από τα μέσα του 2015 η εταιρεία έχει κλείσει 125.000 και πλέον λογαριασμούς που αφορούν στην τρομοκρατία. Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, το Twitter ισχυρίζεται ότι η πλειονότητα των λογαριασμών που έκλεισαν σχετίζονταν με το ISIS. Η εταιρεία έχει αυξήσει κατά 100% το ανθρώπινο δυναμικό για τη διερεύνηση λογαριασμών που άλλοι χρήστες αναφέρουν, καθώς και για τη διερεύνηση λογαριασμών που είναι “παρόμοιοι με εκείνους που αναφέρονται”. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι δεν δρα μόνη της, αλλά όταν χρειάζεται συνεργάζεται με Αρχές όπως το FBI.

Στο blog post του Twitter τονίζεται ότι δεν υπάρχει “μαγικός αλγόριθμος” για τον εντοπισμό και τη διαχείριση online περιεχομένου που έχει έχει να κάνει με την τρομοκρατία. Επιχειρώντας εξάλλου να απαντήσει προληπτικά σε τυχούσες ενστάσεις περί λογοκρισίας ή περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, η εταιρεία εξηγεί:

Ως μία ανοικτή πλατφόρμα για την έκφραση των μελών της, πάντα επιζητούσαμε την ισορροπία μεταξύ των κανόνων μας για τις μη-επιτρεπτές συμπεριφορές, των όποιων έγκυρων αναγκών των Αρχών, καθώς και της δυνατότητας των χρηστών για ελεύθερη έκφραση. Στις απόψεις που έχουν και εκφράζουν οι χρήστες μας, συμπεριλαμβάνονται κι εκείνες με τις οποίες άλλοι χρήστες ίσως διαφωνούν ή βρίσκουν προσβλητικές.

Το Twitter φροντίζει να τονίσει και το προφανές:

Καταδικάζουμε τη χρήση του Twitter για την προώθηση της τρομοκρατίας και οι κανόνες μας ξεκαθαρίζουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές εντός της πλατφόρμας.

Πηγή: betanews

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων