Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Ασυνήθιστη τιμωρία για Τσέχο πειρατή

Όσοι συλλαμβάνονταν έως σήμερα να διακινούν υλικό που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα *χωρίς* να έχουν σχετική άδεια, καλούνταν να πληρώσουν ένα εξωφρενικά μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Έως σήμερα.

Διακινείτε στο Internet υλικό, όπως, π.χ., ταινίες, ενώ δεν θα έπρεπε; Η συνήθης τιμωρία μέχρι σήμερα αφορούσε σε ένα δυσβάσταχτο χρηματικό πρόστιμο. Αν όμως δεν έχετε καμία ελπίδα να καταβάλετε το απαιτούμενο ποσό, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Τσέχου file-sharer με το ψευδώνυμο “Jakub F”, ίσως να τιμωρηθείτε με διαφορετικό τρόπο.

Το δρόμο έδειξε η Τσεχική Business Software Alliance (BSA), η οποία υποχρέωσε τον Jakub να δημοσιεύσει ένα απολογητικό βίντεο στο YouTube το οποίο θα πρέπει να αποκτήσει τουλάχιστον 200.000 views. Αυτή τη στιγμή το βίντεο έχει περί τα 163.000 views, οπότε είναι μάλλον βέβαιο ότι ο Jakub θα αποφύγει σημαντικό μέρος του προστίμου.

Σύμφωνα με την απόφαση Τσεχικού δικαστηρίου, ο Jakub F. κρίθηκε ένοχος για πρόκληση οικονομικών ζημιών ύψους 5,7 εκατομμυρίων τσεχικών κορωνών. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι τριετής φυλάκιση με αναστολή, καθώς και πρόστιμο ύψους 224,000 δολαρίων.

Αν το απολογητικό βίντεο φτάσει ή ξεπεράσει τα 200,000 views ο Jakub θα πληρώσει μικρό μέρος του προστίμου στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: The Next Web

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων