Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών: Θύμα χάκινγκ από έφηβο!

Στο κλαμπ του John Brennan της CIA μπήκε ο James Clapper, διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, αφού και οι δικοί του online λογαριασμοί αλώθηκαν μετά από επίθεση χάκινγκ.

Επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών ΗΠΑ: Θύμα επίθεσης χάκινγκ από έφηβο | Image Credit: Peter Sayer

Η επίθεση επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του κυβερνητικού αξιωματούχου, χωρίς ωστόσο να δοθούν λεπτομέρειες. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε έφηβος χάκερ με το ψευδώνυμο “Cracka”, ο οποίος ανέφερε ότι κατάφερε να εισχωρήσει στο οικιακό τηλεφωνικό σύστημα του James Clapper, σε online λογαριασμούς και στο προσωπικό του email, καθώς και στο λογαριασμό Yahoo της συζύγου του.

Σύμφωνα με αναφορές ο Cracka κατάφερε να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις στο λογαριασμό Fios της Verizon που έχει ο Clapper, ώστε όλα τα τηλεφωνήματα στην οικία του να δρομολογούνται στην οργάνωση Free Palestine Movement, στην Καλιφόρνια. Ο νεαρός χάκερ φρόντισε μάλιστα να σημειώσει ότι η συγκεκριμένη οργάνωση αποτέλεσε την έμπνευση για την επίθεση.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών Νέα Υόρκη, Μινεσότα, Βιρτζίνια και Μέριλαντ, κάλεσαν το οικιακό τηλέφωνο του Clapper αλλά τελικά μίλησαν με τον Paul Larudee, τον συνιδρυτή της ακτιβιστικής οργάνωσης.

Ο Cracka παρουσιάζεται ως μέλος του χάκινγκ γκρουπ “Crackas with Attitude” ή απλά CWA. Τον περασμένο Οκτώβριο η εν λόγω ομάδα πέτυχε να εισχωρήσει στο λογαριασμό email του John Brennan, αξιωματούχου της CIA, ξεγελώντας υπάλληλο της Verizon ώστε να αποκαλύψει προσωπικές πληροφορίες του Brennan. Η ομάδα άλλαξε το συνθηματικό στο AOL email account του θύματος και κατόπιν κατάφερε να βρει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Πηγή: TheStack

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων