Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Βγάλτε βόλτα την Python [μέρος 2o]

Στο προηγούμενο τεύχος εξετάσαμε συστήματα με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να πακετάρουμε βιβλιοθήκες ή και προγράμματα Python, προκειμένου να τα διανέμουμε εύκολα. Σ’ αυτό το μέρος εστιάζουμε στα προγράμματα και κάνουμε ένα βήμα παραπέρα: Μαθαίνουμε πώς να παράγουμε αυτοτελή εκτελέσιμα αρχεία, ώστε τα προγράμματά μας να διακινούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία!

Βγάλτε βόλτα την Python [μέρος 2o]

Στο πρώτο μέρος του άρθρου εξετάσαμε τη διαδικασία για την παραγωγή πακέτων EGG και WHEEL. Αυτά τα πακέτα προσθαφαιρούνται με άνεση σε μια εγκατάσταση της Python με τη βοήθεια των σχετικών εργαλείων (easy_install και pip) και, κάπως έτσι, οι βιβλιοθήκες και τα προγράμματά μας μπορούν να διανέμονται με ευκολία. Βέβαια, όταν μοιράζουμε ένα πρόγραμμα με αυτόν τον τρόπο, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εγκαταστήσει το σχετικό πακέτο και στη συνέχεια να εκτελέσει το κυρίως αρχείο (π.χ., main.py), τροφοδοτώντας το στον interpreter της Python.

Σε αυτό το άρθρο θα καταστήσουμε ακόμα ευκολότερη τη διανομή προγραμμάτων, δημιουργώντας εκτελέσιμα αρχεία για το περιβάλλον των Windows. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί να εκτελεί τα προγράμματά μας χωρίς τη μεσολάβηση της Python, όπως θα έκανε με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 035 (τεύχος Αυγούστου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών αλλά και για τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes), και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στο deltaCast απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων