Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 1]

LAMP: Ένας τεχνολογικός συνδυασμός που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για περισσότερο από το 70% του web! Πρόκειται για τη λεγόμενη στοίβα Linux – Apache – MySQL – PHP και στη νέα σειρά άρθρων που ξεκινάμε θα γνωρίσουμε τα μυστικά της, θα μάθουμε να την αξιοποιούμε και θα αναπτύξουμε τις δικές μας εφαρμογές web. Σ’ αυτό το πρώτο άρθρο θα μιλήσουμε για την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση του Apache web server, ενώ θα κάνουμε και μια εισαγωγή στον προγραμματισμό με την PHP.

deltaHacker 024 (τεύχος Σεπτεμβρίου 2013) | Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 1]

Για τις ανάγκες των άρθρων αλλά και για τους πειραματισμούς μας θα χρησιμοποιήσουμε την ασφάλεια και τη ζεστασιά ενός τοπικού συστήματος, στο οποίο θα εγκαταστήσουμε τον Apache, τον διερμηνέα της PHP και τη MySQL. Φυσικά, αν έχετε στη διάθεσή σας έναν απομακρυσμένο server με το σύστημα LAMP, μπορείτε να αγνοήσετε τα βήματα που περιγράφουμε στην εισαγωγή μας.

Το λειτουργικό σύστημα στο οποίο δουλεύουμε είναι φυσικά το Linux (το “L” του LAMP, βλέπετε) και συγκεκριμένα η διανομή CrunchBang, που το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει την καρδιά μας! Εσείς μπορεί να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη διανομή ή λειτουργικό — ακόμα και τα Windows . Στο δικό μας σύστημα, όπως και σε όλες τις διανομές που βασίζονται στο Debian , ξεκινήσαμε την εγκατάσταση του LAMP ως εξής…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 024 (τεύχος Σεπτεμβρίου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων