Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 2]

Στο πρώτο από τα άρθρα της σειράς LAMP, στο deltaHacker 024, είδαμε το στήσιμο ενός LAMP server και κάναμε μια εισαγωγή στην PHP. Στο παρόν άρθρο θα συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας στον ωκεανό της PHP, μαθαίνοντας για τις συμβολοσειρές, τους πίνακες, τις δομές ελέγχου και τις συναρτήσεις.

deltaHacker 025 (τεύχος Οκτωβρίου 2013) | Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 2]

Όταν μιλήσαμε για τους τύπους δεδομένων της PHP (βλ. σχετικό άρθρο στο τεύχος 024) αναφερθήκαμε και στον τύπο string. Κατά τα γνωστά, οι συμβολοσειρές περικλείονται σε διπλά εισαγωγικά (“…”). Η PHP όμως υποστηρίζει και τη χρήση απλών εισαγωγικών (‘…’). Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα διπλά ή τα απλά εισαγωγικά χωρίς να αλλάζει τίποτα. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα! Η χρήση του ενός ή του άλλου είδους εισαγωγικών κρύβει ορισμένες διαφορές που δεν εκδηλώνονται πάντα, αλλά είναι κρίσιμες. Καταρχάς, μέσα στα απλά εισαγωγικά απενεργοποιούνται οι ειδικοί χαρακτήρες που ξεκινούν με το backslash (\). Επιπρόσθετα, όταν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε την *τιμή* μιας μεταβλητής string μέσα σε απλά εισαγωγικά, το όνομα της μεταβλητής αντιμετωπίζεται σαν συμβολοσειρά. Αντίθετα, μέσα στα διπλά εισαγωγικά οι ειδικοί χαρακτήρες αντιμετωπίζονται με την ξεχωριστή ερμηνεία τους, ενώ οι μεταβλητές τύπου string αντικαθιστώνται αυτόματα από την τιμή τους! Για να κατανοήσετε αυτές τις διαφορές, δείτε το ακόλουθο παράδειγμα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 025 (τεύχος Οκτωβρίου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων