Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 4]

Έχοντας εξετάσει και την αντικειμενοστρεφή πλευρά της PHP, ξεμπερδέψαμε με ένα μεγάλο μέρος της θεωρητικής γνωριμίας με τη γλώσσα. Και μιλάμε για θεωρητική γνωριμία, διότι η ουσιαστική γνώση προϋποθέτει και την πρακτική ενασχόληση. Σε αυτό το μέρος της σειράς μας θα αρχίσουμε να αποκτάμε πιο στέρεη γνώση, χτίζοντας (επιτέλους) την πρώτη μας δικτυακή εφαρμογή!

deltaHacker 027 (τεύχος Δεκεμβρίου 2013) | Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 4]

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε ότι θα φτιάξουμε μια δικτυακή εφαρμογή. Είναι γεγονός ότι με τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει ως τώρα μπορούμε να γράψουμε αρκετά μεγάλα, σύνθετα και εντυπωσιακά προγράμματα. Η διαδικασία εκμάθησης, όμως, απαιτεί σύνεση. Στο επίπεδο που βρισκόμαστε, η μελέτη μιας τεράστιας εφαρμογής δεν θα προσέφερε τίποτα ουσιαστικό. Αν για παράδειγμα εξετάζαμε τη δομή και τη λειτουργία ενός ολόκληρου CMS, θα σας φλομώναμε στη θεωρία και, στο τέλος, όχι μόνο δεν θα είχατε μάθει κάτι χρήσιμο, αλλά θα είχατε κουραστεί κι ενδεχομένως απογοητευτεί. Αυτό που πρέπει να μελετήσουμε είναι μια μικρή εφαρμογή, η οποία θα αλληλεπιδρά με το χρήστη, θα μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα για μελλοντική χρήση και, τέλος πάντων, θα πραγματοποιεί μια κάποια εργασία. Η εφαρμογή που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε είναι ένα βιβλίο επισκεπτών (GuestBook), το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να καταχωρούν τα μηνύματά τους, ενώ θα προβάλλει και τα ήδη αποθηκευμένα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 027 (τεύχος Δεκεμβρίου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση για τους νέους φίλους: Δεν έχετε πάρει ακόμα συνδρομή στο περιοδικό; Δείτε αυτές τις προσφορές, μάλλον θα σας ενδιαφέρουν :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων