Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 5]

Πίσω από το τρίτο κατά σειρά γράμμα του ακρωνύμιου LAMP, βρίσκεται η βάση δεδομένων MySQL. Με τη βοήθειά της μπορούμε να αναπτύξουμε ασφαλείς, ταχύτατες και μεγάλης έκτασης εφαρμογές. Ας τη γνωρίσουμε…

deltaHacker 028 (τεύχος Ιανουαρίου 2014) | Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 5]

Στο προηγούμενο άρθρο της σειράς, στο deltaHacker 027, κατασκευάσαμε την πρώτη μας “πραγματική” εφαρμογή web: ένα βιβλίο επισκεπτών. Ως “πραγματική” ορίζουμε εκείνη την εφαρμογή που αποθηκεύει κι αντλεί δεδομένα από τον server. Πρόκειται για έναν εντελώς αυθαίρετο ορισμό, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάριζε τους στόχους μας. Τα δεδομένα του βιβλίου επισκεπτών αποθηκεύονταν σε ένα αρχείο απλού κειμένου (ή flat file, όπως συνηθίζουμε να λέμε). Αν και η αξία των flat files είναι αποδεδειγμένη σε λειτουργικά συστήματα όπως αυτά της οικογένειας Unix, δεν θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο και για το περιβάλλον του Διαδικτύου. Στην πλειονότητά τους, οι εφαρμογές web χρησιμοποιούν κάποια σχεσιακή βάση δεδομένων (relational database) και η δημοφιλέστερη όλων είναι η MySQL.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 028 (τεύχος Ιανουαρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση για τους νέους φίλους: Δεν έχετε πάρει ακόμα συνδρομή στο περιοδικό; Δείτε αυτές τις προσφορές, μάλλον θα σας ενδιαφέρουν :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων