Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 6]

Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει τα βασικά για τη δημιουργία και τη διαχείριση πινάκων και βάσεων στη MySQL. Όμως τι νόημα έχει μια βάση δεδομένων χωρίς δεδομένα; Σε αυτό το άρθρο θα αφήσουμε πίσω μας το τμήμα της γλώσσας που αφορά στον ορισμό βάσεων, πινάκων και πεδίων, για να προχωρήσουμε στο τμήμα της γλώσσας που σχετίζεται με την προσθήκη και το χειρισμό του περιεχομένου…

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 6]

Στο προηγούμενο τεύχος γνωρίσαμε τις βασικές έννοιες των βάσεων δεδομένων και αποκτήσαμε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα της MySQL. Πλέον, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων και να προσθέσουμε πίνακες με οσεσδήποτε γραμμές και στήλες. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν τις απολύτως βασικές γνώσεις που μπορεί να έχει κανείς γύρω από το θέμα. Όπως καταλαβαίνετε, τα ίδια “όλα αυτά” δεν θα μπορούσαν να είναι αρκετά για εμάς! Σε αυτό το μέρος θα γνωρίσουμε τα εργαλεία”που προσφέρει η γλώσσα της MySQL για τη διαχείριση του περιεχομένου. Παρεμπιπτόντως, να πούμε ότι η MySQL χρησιμοποιεί μια δική της παραλλαγή της τυποποιημένης ANSI SQL και συγκεκριμένα ένα υπερσύνολό της. Το κομμάτι της γλώσσας που αφορά στη δομή των βάσεων και των πινάκων ονομάζεται DDL (Data Definition Language), ενώ το κομμάτι που αφορά στη διαχείριση των δεδομένων ονομάζεται DML (Data Manipulation Language).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 029 (τεύχος Φεβρουαρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση για τους νέους φίλους: Δεν έχετε πάρει ακόμα συνδρομή στο περιοδικό; Δείτε αυτές τις προσφορές, μάλλον θα σας ενδιαφέρουν :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων