Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 7]

Στα δύο προηγούμενα άρθρα γνωρίσαμε αρκετές δυνατότητες της MySQL, αλλά η επαφή μας μαζί της περιοριζόταν στην κονσόλα. Έφτασε ο καιρός να αλλάξει αυτό: Σε αυτό το μέρος θα συνδυάσουμε τα υποσυστήματα του LAMP stack και θα δημιουργήσουμε εφαρμογές web που θα αλληλεπιδρούν με τη βάση προγραμματιστικά.

Web development σε περιβάλλον LAMP [μέρος 7]

Μετά από όσα είδαμε στα δύο προηγούμενα άρθρα της σειράς, μπορούμε να αναπτύσσουμε βάσεις δεδομένων, να δημιουργούμε τους επιθυμητούς πίνακες και να προσθαφαιρούμε εγγραφές και πεδία. Επιπρόσθετα, μάθαμε να συντάσσουμε ερωτήματα προς τη βάση, ώστε να προσθαφαιρούμε περιεχόμενο ή απλά να το ανασύρουμε. Όλα αυτά, όμως, μάθαμε να τα κάνουμε χειροκίνητα κι από την κονσόλα. Για ν’ αποκτήσουν πρακτική αξία οι γνώσεις που αποκτήσαμε, πρέπει να προχωρήσουμε στη διασύνδεση μεταξύ MySQL και PHP. Κάπως έτσι, θα εγκαταλείψουμε το αγαπημένο μας MySQL Monitor και θα αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο των βάσεών μας, προγραμματιστικά. Η PHP διαθέτει ένα πλούσιο ρεπερτόριο συναρτήσεων γι’ αυτή τη δουλειά.

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πρόσβαση στα επεισόδια του deltaCast απαιτείται, πλέον, ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων