Το προφίλ μας στο Google Plus
1

Έρευνα: Ποιες υπηρεσίες VPN σέβονται την ανωνυμία σας;

Εκτενή έρευνα διεξήγαγε το TorrentFreak μεταξύ πολλών VPN providers, επιχειρώντας να μάθει την πολιτική τους ως προς τη διατήρηση αρχείων καταγραφής αλλά και τη στάση τους απέναντι σε γενικότερα θέματα ιδιωτικότητας.

Έρευνα: Ποιες υπηρεσίες VPN σέβονται την ανωνυμία σας;

Χρησιμοποιώντας μία υπηρεσία VPN, όλη η δικτυακή κίνηση μεταξύ του υπολογιστή μας (client) και του απομακρυσμένου VPN end-point (server) είναι ισχυρά κρυπτογραφημένη, κι ο ISP μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι κάνουμε στο Internet. Καταφεύγοντας στη λύση Ανοικτού Λογισμικού που παρέχεται από το OpenVPN, είμαστε σε θέση να στήσουμε το δικό μας VPN server, στο δικό μας χώρο ή στο cloud. Αν είστε από εκείνους που προτιμούν να δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες, τότε πιθανώς να βρείτε ενδιαφέροντα τα ακόλουθα άρθρα:

Το θετικό με τον δικό μας OpenVPN server είναι ότι ναι μεν επενδύουμε χρόνο για το στήσιμο, τη ρύθμιση και τη συντήρησή του, έχουμε όμως τον πλήρη έλεγχο και η ιδιωτικότητά μας είναι, πρακτικά, διασφαλισμένη. Υπάρχουν όμως και λόγοι για να επιλέξουμε μια επί πληρωμή υπηρεσία VPN: περισσότερη ευκολία, μεγαλύτερες ταχύτητες, δυνατότητα επιλογής γεωγραφικής περιοχής “εξόδου” στο Internet κ.ά. Το μεγάλο ζήτημα με τους VPN providers αφορά στο πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψη την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα των πελατών τους. Περιστατικά έχουν αποδείξει ότι διαφορετικοί providers έχουν σε διαφορετική προτεραιότητα τα θέματα της ανωνυμίας και της ιδιωτικότητας. Μετά από απαίτηση πολλών αναγνωστών του TorrentFreak, οι υπεύθυνοι του site προχώρησαν σε εκτενή έρευνα, προκειμένου να βοηθήσουν υποψήφιους πελάτες να επιλέξουν τον κατάλληλο VPN provider.

Περισσότερα: TorrentFreak

One Response to “Έρευνα: Ποιες υπηρεσίες VPN σέβονται την ανωνυμία σας;”

  1. ToPnt | 10/12/2017 at 00:24

    Έχεις απόλυτο δίκιο, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραπομπή σε αυτό το καταπληκτικό άρθρο! Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό!

    Μια ωραία πιστεύω τροφή για σκέψη, είναι το να βλέπαμε πως μπορούμε εμείς, όπως έχουμε δει το πως να δημιουργούμε/ρυθμίσουμε έναν OpenVPN server να τον κάνουμε και όσο το δυνατόν πιο secure & privacy ώστε να μην κρατάει καθόλου logs π.χ. ( για οποιαδήποτε σύνδεση ).. ή τα logs να διαγράφονται με ασφάλεια και αυτόματα κάθε κάποιο συγκεκριμένο (σύντομο) χρονικό διάστημα…. ;)

    Ευχαριστούμε.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων