Το προφίλ μας στο Google Plus
0

WikiLeaks: Δημοσίευση emails & εγγράφων, από την επίθεση στη Sony

Μία online βάση δεδομένων με 173.132 emails και 30.287 έγγραφα που υπεξαιρέθηκαν από την επίθεση του 2014 στη Sony Pictures, δημοσίευσε το WikiLeaks.

WikiLeaks: Δημοσίευση αρχείου με emails και έγγραφα, από την επίθεση στη Sony

Σύμφωνα με το WikiLeaks η βάση περιλαμβάνει συνομιλίες μέσω email μεταξύ στελεχών της Sony και του Λευκού Οίκου, καθώς και 100 περίπου διευθύνσεις email που έχουν σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ορισμένα από τα emails καταδεικνύουν τις διασυνδέσεις της Sony με το Δημοκρατικό Κόμμα. Το αρχείο φανερώνει τους εσωτερικούς μηχανισμούς μιας πολυεθνικής που δεν απέχει από τον επηρεασμό, είπε ο Julian Assange, αρχισυντάκτης του WikiLeaks, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου. Το αρχείο είναι άξιο αναφοράς, βρίσκεται στο κέντρο μιας γεωπολιτικής σύγκρουσης και ανήκει στο κοινό. Το WikiLeaks θα φροντίσει ώστε να παραμείνει στο κοινό, υπογράμμισε ο Assange.

Αμέσως μετά την κυβερνο-επίθεση στη Sony Pictures το 2014, ο Λευκός Οίκος είχε κατονομάσει τη Βόρεια Κορέα ως υπεύθυνη. Πριν την επίθεση, η Πιονγιάνγκ είχε αντιδράσει έντονα για την κυκλοφορία, από πλευράς Sony Pictures, της ταινίας “Η Συνέντευξη”, στην οποία οι πρωταγωνιστές συνωμοτούν για τη δολοφονία του Κιμ Γινγκ Ουν.

Πηγή: TheNextWeb

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων