Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Windows 10: Τι *δεν* θα δουλεύει μετά την αναβάθμιση

Περί τα τέλη του Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν τα Windows 10 και θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους χρήστες Windows 7 ή 8.1, αρκεί να κάνουν την αναβάθμιση μέσα σε ένα χρόνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας. Όσοι βιαστούν να περάσουν στη νέα έκδοση των Windows, καλό είναι να έχουν από τώρα υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που θα χρειαστεί να αποχωριστούν αμέσως μετά την αναβάθμιση.

Windows 10: Τι *δεν* θα δουλεύει μετά την αναβάθμιση

Η λίστα με τα χαρακτηριστικά που δεν θα υφίστανται μετά την αναβάθμιση στα Windows 10 παρατίθεται σε επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft για το λειτουργικό. Την παραθέτουμε κι εδώ, μαζί με ορισμένα όχι-και-τόσο-χρήσιμα σχόλια.

  • Αν χρησιμοποιείτε κάποια εκδοχή των Windows που φέρει το Windows Media Center, μετά την αναβάθμιση στα Windows 10 θα σταματήσει να λειτουργεί. (Πολύ κρίμα, είμαστε από τους φανατικούς χρήστες του Windows Media Center — για την ακρίβεια είναι ζήτημα αν το έχουμε τρέξει έστω και μία φορά.)
  • Για την αναπαραγωγή DVDs θα απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή. (Αχ, και να υπήρχε για τα Windows μια εφαρμογή σαν το VLC… Ώπα, μισό.)
  • Τα Windows 7 desktop gadgets θα απεγκατασταθούν. (Τα gadgets;! (δις) Μα καλά, αυτά είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουν τα Windows μας!)
  • Οι αναβαθμίσεις για τους κατόχους Windows 10 Home θα διατίθενται αυτόματα. Οι κάτοχοι Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise θα έχουν δυνατότητα για αναβολή αναβαθμίσεων.
  • Τα παιχνίδια Solitaire, Minesweeper και Hearts, τα οποία συνοδεύουν τα Windows 7, μετά την αναβάθμιση στα Windows 10 θα απεγκατασταθούν. (Μαύρο δάκρυ, θα ρίξουν κάποιοι.)
  • Όποιοι διαθέτουν USB floppy drive θα χρειαστεί να κατεβάσουν πρόσφατο οδηγό συσκευής είτε από το Windows Update είτε από το δικτυακό τόπο του κατασκευαστή. (Οι 7 στον πλανήτη με USB floppy drive, καλούνται να μην αφήσουν αυτή την εκκρεμότητα για την τελευταία στιγμή.)
  • Όσοι έχουν εγκατεστημένο το Windows Live Essentials, θα διαπιστώσουν ότι η εφαρμογή έχει απεγκατασταθεί κι αντικατασταθεί από την εκδοχή inbox του OneDrive. (Ιδέα δεν έχει για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η πρόταση, ο συντάκτης της σεμνής αυτής δημοσίευσης.)

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft αναφέρονται λεπτομερώς και τα προαπαιτούμενα για ένα πλήθος πρόσθετων δυνατοτήτων που έχουν τα Windows 10.

Πηγή: Microsoft

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων